Директора комунального підприємства у Львові судитимуть за розкрадання коштів на чищенні снігу

2708 0
Службова недбалість чиновника завдала збитків державі на майже 2 млн грн.
Умовне фото/ЛМР

Умовне фото/ЛМР

У Львові судитимуть директора комунального підприємства, через службову недбалість якого державі завдали збитків на майже 2 млн грн. За даними слідства, він уклав договір з районною адміністрацією про послуги з прибирання та підмітання вулиць в одному з районів міста.

«Прокурори Галицької окружної прокуратури міста скерували обвинувальний акт щодо директора одного із комунальних підприємств Львова за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться в повідомленні прокуратури Львівської області. 

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Надалі обвинувачений не перевірив інформацію і підписав акт приймання виконаних робіт із неправдивими даними. Зокрема, йшлося також про завищену вартість витрат за використання та експлуатацію машин і механізмів на зимове утримання доріг, послуги з прибирання та підмітання вулиць. У тому числі до вартості машино-годин автомобільної техніки, яка перебуває на зимовому чергуванні без виїзду, безпідставно включили витрати на амортизаційні відрахування.

Загалом за результатами експертиз вартість робіт була завищена на 1,8 млн грн.

Нагадаємо, що 30-річного львів’янина судитимуть за ухилення від призову на військову службу. 
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!