Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони, – Генштаб

2028 0
Унаслідок активних дій ЗСУ та інших складових сил оборони противнику нанесли значні втрати. Це змусило його відступити з раніше захоплених населених пунктів Київщини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Російський противник, зазнавши втрат в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, зупинений, намагається закріпитись, змушений робити це на невигідних рубежах. На Донецькому напрямку в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу, темп наступу загарбників сповільнений. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у своєму звіті станом на 12:00 сьогодні, 11 березні.

Головними напрямами зосередження зусиль противника залишаються Київ та Маріуполь, а також просування в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя. Не маючи можливості досягнути успіху, ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по містах, що в глибині території України – Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську.

Читайте також: Україна готова говорити та шукати компроміси, але не капітулювати, – Зеленський

Триває формування резервів противника та перекидання їх до районів ведення бойових дій на території України. Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони угруповання військ окупантів на Донецькому та Таврійському напрямках.

На Волині зберігається загроза здійснення диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури. На Поліському напрямку окупанти не проводить активних наступальних дій. Здійснюють заходи з відновлення боєздатності підрозділів.

Унаслідок активних, злагоджених дій підрозділів Збройних Сил України та інших складових сил оборони, противнику були нанесені значні втрати, що змусило його відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області.

Читайте також: Росія скинула авіабомби на Суми. Є постраждалі, зокрема діти

На Сіверському напрямку активні наступальних дії з боку противника не проводяться. На окремих ділянках ворог здійснив вогневі нальоти і провів розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України. На Слобожанському противник утримує в оточенні Суми та частково блокує Харків з півночі, проводить перегрупування військ.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти не полишають спроб захоплення міст Маріуполь та Сєвєродонецьк, успіху не мають. Плани щодо встановлення контролю над Миколаєвом, просування у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг ворог не реалізував. Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!