Політична реклама

Через зношеність тепломереж, населення не отримує 45% енергії

1445 0
Населення змушене платити за теплову енергію, 45% якої реально не отримує через втрати при транспортуванні.

Причини - зношеність тепломереж і морально застарілі системи регулювання транспортування теплової енергії, відсутність засобів обліку, пише "Дзеркало тижня", посилаючись на оновлену Енергетичну стратегію України .

Більшість мереж і джерел тепла не мають коштів інструментального контролю теплових втрат, тому точної інформації про втрати немає .

Оціночно вони становлять не менше 30% , а насправді можуть бути і більшими. Значні обсяги втрат тепла в теплових мережах пов'язані з їх незадовільним фізичним станом, сьогодні зношеність магістральних і розподільних мереж сягає 70% їх загальної протяжності.

Морально застарілі групові та центральні теплопункти мають недосконалі системи регулювання відпускання теплової енергії щодо температури повітря . Це служить причиною додаткових втрат теплової енергії, які оцінюються в 10-15 %.

Тобто сумарно тепловтрати від виробника теплоносія до споживача оцінюються на рівні 40-45%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!