Через зростання захворюваності на Covid-19 у Львові карантин можуть послабити лише частково

10320 0
У Львові триває засідання Штабу швидкого реагування.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Те, що у Львові та на Львівщині за минулу добу виявили 65 нових випадків захворювання на Covid-19, може вплинути на пом'якшення карантинних заходів, зокрема у Львові. Про це в коментарі Tvoemisto.tv сказала керівниця Штабу швидкого реагування Галина Слічна.

«Я думаю, це частково може вплинути. Тобто деякі помякшення можуть не ввести», – говорить Галина Слічна.

У ці хвилини відбувається засідання Штабу, а потім має відбутись засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, де і ухвалять остаточне рішення.

Головна епідеміологиня Львівщини, лікарка Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Тімко у коментарі Tvoemisto.tv сказала, що тенденція до зростання захворюваності на Covid-19 на Львівщині може зберігатись протягом деякого часу.

За її словами, більше хворих стали виявляти тому, що проводять більше тестувань, обстежують більше контактних осіб, а також зросла кількість людей, які звертаються за медичною допомогою із ознаками запальних хвороб верхніх дихальних шляхів.

«Тому, напевно, найближчим часом така тенденція може утримуватися. Враховуючи, що у світі пандемія, звичайно, є ризик збільшення поширення вірусу і збільшення кількості захворілих», – каже Наталія Тімко.

Читайте також: Пік захворювання на Covid-19 на Львівщині очікують до початку червня

Чи доцільно в такій ситуації послаблювати карантинні  обмеження, залежить, говорить Наталія Тімко, від того, як люди дотримуватимуться правил.

«Якщо люди вийдуть в парк, але будуть дотримуватись дистанції і мами не будуть сидіти на одній лавці, тоді все буде нормально. Якщо люди будуть порушувати рекомендації, тоді, звичайно, буде зростання кількості хворих», – говорить лікарка.

Нагадаємо, на Львівщині за минулу добу методом ПЛР підтвердили 65 випадків захворювання на Covid-19, із них 48 – у Львові.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!