Чергові послаблення карантину, але не для Львова та «нові обличчя» у Шмигаля. Головне за ніч і минулу добу

14871 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Новинарня

Фото: Новинарня

Антирекорд для Львова. За словами мера Львова Садового, рекордна кількість хворих на коронавірус в області через те, що у нас роблять більше тестів – 500 ПЛР-аналізів. «Також додався до сьогоднішнього результату спалах захворювання у ФК «Карпати», – зазначив мер.

Пізніше він додав, що Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу.

Читайте також: Антирекорд Львова. Чому у нас так багато хворих на Covid-19

На питання, чи можуть посилити карантин у Львові, він відповів, що ці рішення приймає виключно обласна комісія ТЕБ і НС. Але якщо показник відношення інфікованих до протестованих за добу сягне 23%, то Львів звертатиметься щодо посилення карантину.

Керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів каже, що найгірше, що львів’яни не дотримуються рекомендацій і щоразу зростає кількість захворілих. «Ми захоплюємо часточку з фактичного стану речей, але навіть із неї видно, що ураженість нашої території висока», – каже він.

За його словами позавчора у лабораторії надійшло 824 проб, хоча удень можуть дослідити лише 500. 2,5 тисячі проб ще чекають на дослідження.

Щодо подальшого розвитку динаміки захворювання, то головна епідеміологиня області Наталія Тімко каже, що щоразу реєструються нові випадки Сovid-19, йде ріст захворюваності, але прогнозувати, коли був чи буде пік не можливо.

Читайте такожЛьвів’янин Святослав Літинський може стати мовним омбудсменом

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у рекордних 96 осіб. Разом 1 830. Вилікувалося – 457 осіб, померло – 62 (плюс двоє загиблих).

В Україні за добу виявлено 483 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 24 823 пацієнтів. Одужало – 10 440 (362 за добу), померло від Covid-19 – 735 осіб (плюс 8). Кількість тих, хто вилікувався не перевищує число нових хворих на коронавірус.

Перелік антилідерів незмінний: Чернівецька область (3 442 – плюс 32 за добу), місто Київ (3 133 – плюс 61), Рівненська (1 873 – плюс 50) та Львівська (1 830 – детальніші показники вище) області.

Послаблення, але не для Львова. З 5 червня кафе і ресторани зможуть приймати відвідувачів всередині.

Також Україна запустить внутрішнє авіасполучення з 5 червня. А міжнародне – відновлять вже з 15 червня.

До слова, ірландська лоукост-авіакомпанія Ryanair з 6 липня відкриває рейси з аеропорту «Львів» до Мілану, Риму та Болоньї.

Кабінет міністрів також дозволив проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 квадратних метрів.

Читайте такожЗнищили і скопіювали. Що зараз у церкві в Славську, де вже немає розписів Сосенка

З 5 червня також дозволено особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Нові люди у Шмигаля. Прем’єр Шмигаль вніс до Ради подання на призначення Ольги Стефанішиної віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів та Олександра Ткаченка –міністром культури і інформаційної політики.

Також пропонується звільнити Вадима Пристайка з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Колишнього регіонала і наймолодшого ректора України Сергія Шкарлета хочуть призначити очільником Міносвіти.

Першою заступницею міністра охорони здоров’я стала головна лікарка Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ «Охматдит» Ірина Садовʼяк.

Читайте такожЛьвівська національна опера покаже твори Мирослава Скорика онлайн

А президент Зеленський підтвердив, що в Кабміні з’явиться віцепрем’єр з оборонно-промислового комплексу та промислової політики.

Контрабанда і хамон. Президент Зеленський каже, що боротьба з контрабандою буде 2-3 роки «штормити» країну. Для прикладу, на Закарпатті він поставив губернатором області офіцера СБУ, людину, яку бояться, і стороною обходять місцеві великі контрабандисти.

В результаті виявилося, що в скупченні з десятків автомобілів на кордоні було десь близько 5 машин «змовників», а всі інші зрозуміли, що ніхто нікого не пропустить.

«І таке буде в найближчі 2-3 роки, будуть вони «штормити» цю країну. Так воно буде. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і в певний час у нас з вами не буде кави, лосося, хамона, то переживемо цей час, але покажемо їм, що не буде іншого, немає іншого шансу, як поламати їм хребет. Або давайте їх пропускати», – каже він.

США – Чорногорія – Білорусь – Бельгія – Грузія. Президент Трамп запевняє, що не переховувався в бункері під час акцій протесту під Білим домом, а спускався, щоб «подивитися» на нього.

Компанія Ілона Маска SpaceX доставила на орбіту Землі восьму партію інтернет-супутників системи Starlink. Загальна їх кількість зараз на орбіті 480. Повномасштабна мережа інтернет-супутників повинна забезпечити глобальне інтернет-покриття на всій планеті.

Читайте такожПішоходів-порушників штрафуватимуть на 255 гривень

Чорногорія другою (першою була Словенія) в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу. 

Напередодні виборів Лукашенко розігнав уряд Білорусі.

Бельгійський Королівський оперний театр Ла Монне використав кадри бійок з Верховної Ради для реклами нового сезону виступів.

Іноземні туристи, які захочуть приїхати на відпочинок до Грузії, повинні будуть надати довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Гарного усім дня!  Даруємо Вам трохи крутого джазуЗ нагоди 10-річчя Leopolis Jazz Fest на офіційному каналі фестивалю в YouTube транслюватиме записи виступів, які відбулися у різні роки. Онлайн-концерт можна буде також переглянути і на сайті медіа-хабу Тvoemisto.tv. Також ми робитимемо ввімкнення з місць, де традиційно відбувався фестиваль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!