Чергові послаблення карантину у Львові та тиск «окремих олігархів» на Нацбанк. Головне за ніч і минулу добу

6234 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Чергові послаблення у Львові. У Львові зняли обмеження із кількості відвідувачів у ресторанах, спортзалах та фітнес-центрах. Таке рішення міська комісія ТЕБ і НС ухвалила з огляду на покращення епідситуації у місті та після послаблення карантину в області за підсумками обласної комісії ТЕБ і НС 6 липня.

«Враховуючи епідситуацію в місті і те, що ми насправді потрапили у зелену зону, відповідно до показників, які визначені постановою Кабміну, на засіданні міської комісії прийняли рішення про послаблення карантинних заходів», – сказала заступниця міського голови Галина Слічна.

Читайте також: Хочу на море у час карантину. Історії людей, які відпочивають у Туреччині, Хорватії, Албанії

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 144 осіб (105 – напередодні). Разом 6 445. Одужало – 971 осіб (плюс 6), померло – 164 (0 – за добу).

Протягом доби лабораторні центри провели 1 272 ПЛР-дослідження. Загалом в роботу взяли 142 проби, залишок у холодильнику – 233 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 564 осіб (543 за попередню добу). Загальна кількість 49 607 пацієнтів. Одужало – 22 193 (плюс 490), померло – 1 283 особи (плюс 21).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 6 445 (детальніші показники вище), далі Київ –5 665 осіб (плюс 63), Чернівецька – 5 032 (плюс 14), та Рівненська – 4 228 (плюс 38 осіб) області.

Епідемрозслідування спалахів Covid-19 на Закарпатті встановили, що в трьох районах причиною захворювання стали масові гуляння: весілля, дні народження, святкування релігійних свят, коли сім’ї з’їжджалися з різних сіл. Станом на 7 липня на Закарпатті виявили 3458 випадків Covid-19. 117 пацієнтів померли. 1029 – одужали.

Читайте також: У Львові готуються відкривати кінотеатри, дитсадки і концерт-холи

Друга хвиля Covid-19 – призов в армію – футбольні фанати. Україна готується до другої хвилі. За словами очільника МОЗ Максимова, всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом тестів при повному завантажені. «Я вважаю, що це є розумно, коли робляться відповідні висновки в тому, чого нам бракувало, в чому у нас виникали проблеми й підготуватися так, щоб і медична система витримала і щоб ми вчасно могли надавати допомогу всім, хто цього потребує», – сказав він.

МОЗ поки не може дозволити футбольним фанатам відвідувати футбольні матчі через високу динаміку захворюваності на Covid-19.

Міносвіти через карантин звернулось до Міноборони з листом, в якому просить відтермінувати призов в армію для вступників.

МЗС радить ретельно планувати подорожі. Міністерство закордонних справ України нагадало, на що необхідно звернути увагу під час планування подорожі за кордон, щоб не повторити історію українців, яких не впустили до Греції. Зокрема, радять почати планування подорожі з ретельного з’ясування, чи вона справді можлива – через офіційні джерела.

МЗС також просить запобігти продажу авіаквитків за кордон громадянам України, яких за «посткоронавірусними» правилами можуть не впустити до країни призначення.

Читайте також: Чи варто цього року відправляти до онлайн-школи шестирічок

Читайте також: Які кафе і ресторани у Львові відкрили, а які закрили під час карантину. Перелік, локації

До слова, до українців, яких не впустили до Греції, не застосують процедуру депортації. «Консули при вильоті будуть особисто контролювати, щоб саме так все відбулося», ­– повідомив глава МЗС Кулеба.

Тиск на НБУ. Команда Національного банку звернулась до українського суспільства і поскаржилась на політичний тиск з боку окремих народних депутатів. «Ми вимагаємо припинити політичний тиск на НБУ. Не на словах, а діями. Ми очікуємо реакції на неетичну поведінку деяких народних депутатів, які прийшли у ВР захищати інтереси не народу України, а окремих олігархів. Депутатів, які систематично спотворюють та дискредитують нашу роботу», – йдеться у заяві.

А прем’єр Шмигаль заявив, що президент Зеленський пообіцяв банкірам, що сюрпризів щодо призначення нового керівника НБУ не буде.

Новий голова Нацбанку повинен бути не надто консервативним, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Петрашко. Він зазначив, що для зростання економіки на 7-8% ВВП, необхідно кредитування в 320-400 млрд грн щорічно. Тоді як в минулому році цей показник для України був на рівні 100 млрд грн. Петрашко також допускає зниження облікової ставки Нацбанку нижче рівня інфляції.

Зеленський – Нардепи. Президент Зеленський вирішив провести зустрічі з усіма нардепами від своєї фракції «Слуга народу», щоб налагодити відносини. У нього склалось враження, що його хтось намагається відтерти від прямого контакту зі своїми, з депутатами. І зараз до Зеленського одні за одними ходять всі групи у фракції.

Читайте також: Чехія і ще 10 країн потрапили у «червону зону», звідки по поверненню потрібна самоізоляція

НАЗК вручило два адмінпротоколи про правопорушення президенту Зеленському через недекларування змін у майновому стані. Обіцяють направити матеріали до суду.

Нардепи скаржаться на те, що міністри ігнорують їх та засідання комітетів, а раптом щось, то біжать скаржитися в офіс президента Зеленського на Банкову.

Франція – Албанія – Польща – Естонія – США – Іспанія. Україна направить у Францію двох фахівців для розшифровки самописців літака МАУ.

Албанія увійшла до списку України країн «червоної зони» за показниками захворюваності на Covid-19 – це означає, що громадяни, які відвідують країну, після повернення повинні пройти 14-денну обсервацію.

Економіка Польщі цьогоріч переживе найменшу в Євросоюзі рецесію, яка спіткала ЄС у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Естонія передає для українських військових 2 400 пістолетів Макарова.

США вимагають від іноземних студентів покинути країну, якщо їхні курси будуть повністю читатися онлайн у новому навчальному році через пандемію.

Читайте також: Без нюху та запаху. The New York Times про наслідки від Covid-19, який вражає імунну систему

Більшість російських лікарів не довіряють офіційній статистиці щодо коронавірусу.

Дослідження, проведене серед понад 60 тисяч людей в Іспанії, показало, що тільки у 5% виробилися антитіла щодо коронавірусу.

У Львові знову послаблення карантину: коли кількість нових випадків Covid-19 були десятки, нас тримали по квартирах, тепер, коли сотні  все дозволяють. Рішення, які дискредитують саму ідею обмежень. Бережіть себе, бо це все може повернутися спалахами «корони». Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!