Політична реклама

Черги у приймальних комісіях львівських університетах зменшились

1597 0
Протягом липня абітурієнти подають заяви на вступ до ВНЗ. У Львівському національному університеті ім. І. Франка та НУ «Львівська політехніка» зазначають, що найбільший конкурс на такі спеціальності, як туризм і правознавство.

Як розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І. Франка Олег Бовгира, станом на сьогодні до вишу подано вже близько 21 тис. заяв.

Найбільш популярними напрямами, за його словами, традиційно залишаються туризм, географія, правознавство, англійська мова та література, англо-український переклад та ІТ-спеціальності.

Олег Бовгира зазначає, що найбільший конкурс на напрям туризм, бо там тільки десять бюджетних місць, а подано вже 800 заяв. На напрямі правознавство передбачено 70 бюджетних місць і наразі вже подано 1400 заяв.

Пікове навантаження на приймальну комісію було у вівторок, 9 липня. Тоді прийшло найбільше абітурієнтів, прийняли 1200 паперових заяв. Після 9 липня кількість заяв пішла на спад.

Цього року Єдина база з питань освіти працює з першого дня. Є можливість реєструвати і електронні заяви, і приймати паперові. Спочатку електронних і паперових заяв було приблизно порівно. Тепер електронні заяви складають близько 65%.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії Національного університету «Львівська політехніка» Олега Давидчака, зараз черг вже практично немає. Близько 30% заяв подані в електронному вигляді.

Олег Давидчак також наголошує, що найбільше подано заяв на напрями ІТ-технологій, правознавство та туризм.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!