Черги з вантажівок на кордоні та пожежі сухостою. Як минула доба на Львівщині

2060 0
Коротко про головне на Львівщині за добу.
Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Повітряна тривога. Сповіщень про повітряну тривогу не було. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Черги на кордонах. Станом на дев’яту годину ранку 3 травня на трьох пунктах пропуску у Львівській області є черги з вантажівок на виїзд з України. Йдеться про пункти у Рава-Руській, Краківці та Шегинях. На в’їзд є черги і з вантажівок (Краківець та Шегині), і з легкових автомобілів (на всіх пунктах, окрім «Рава-Руська»).

Читайте також: Житло для переселенців. Як викуповуватимуть на Львівщині та хто отримає першочергово

Палії трави. Палії знову взялися заподіювати шкоду. Працівникам ДСНС довелось ліквідовувати 11 пожеж сухостою за минулу добу. Згорів майже 1 гектар. Паліям загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Розселення людей. Розселили на Львівщині ще 361 вимушено переміщену людину. Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну – 338 тисяч. Також значна кількість людей поселилась у приватному секторі області самостійно.

Прихисток. У Львівській області є 11 ще тисяч облаштованих місць у державних та комунальних закладах для людей, які вимушено покинули або втратили свої домівки через воєнні дії рф, та близько 200 – у приватній сфері. Якщо є можливість надати помешкання для людей, які вибрались з епіцентрів бойових дій, варто зареєструватися на сайті «Прихисток». За безкоштовне розміщення передбачена компенсація.

Читайте також: Стало відомо, які ще вулиці перейменують у Львові, Винниках та Рудному

В ЄІБД як внутрішньо переміщені особи зареєструвалось уже 225 тисяч вимушених переселенців. З них 73 тисячі – діти.

Перетин кордону. На всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули понад 14 тисяч осіб. Від 24 лютого – це 1 мільйон 898 тисяч людей. Через західний кордон за добу з України виїхали 29 тисяч людей, натомість повернулось 27 тисяч наших громадян.

Підозрілі звернення. Поліція опрацювала 1626 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!