Черги зростуть: завтра в ЄС змінять правила перетину кордону

6951 0
Від завтра, 7-го квітня, усіх, хто перетинатиме зовнішні кордони, перевірятимуть ретельніше.
фото:shoppingpl.com

фото:shoppingpl.com

Європейський парламент і Рада Європейського Союзу посилили правила Шенгенського прикордонного кодексу щодо перетину зовнішніх кордонів, повідомляє Прикордонна служба Польщі. Від 7-го квітня усіх, хто перетинатиме зовнішні кордони, перевірятимуть ретельніше, — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Що нам дасть безвіз: нові можливості для українців у запитаннях і відповідях

Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов’язок ретельно перевіряти кожну людину, котра в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. Поправка до Шенгенського кодексу є реакцією Європейського Союзу на терористичну загрозу у Європі.

Досі громадяни країн-членів ЄС підлягали спрощеній перевірці. Але, як зазначає Прикордонна служба Польщі, з п'ятниці, 7-го квітня, кожна людина, котра перетинає зовнішній кордон у будь-яких пунктах пропуску – автомобільних, піших, морських портах і аеропортах, буде ретельно перевірятись.

Читайте також: Польща запроваджує нові правила для реєстрації на отримання Шенгенської візи. Інструкція

Зміни до правил, які передбачають посилення перевірок, вплинуть на тривалість перетину кордону і можуть її збільшити, попереджають прикордонники. Втім, негативні наслідки адаптації нових приписів ЄС на кордоні з Польщею обіцяють мінімізувати. Прикордонна служба Польщі також коригуватиме кількість працівників у залежності від утворення черг на кордоні.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!