«Чернігів. Спадщина під обстрілами». На площі Ринок відкрили нову виставку

1242 0
Експозиція діятиме на пл. Ринок, біля фонтану «Амфітрита» 3 тижні, тобто до 23 грудня.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

У Львові на пл. Ринок відкрили виставку «Чернігів. Спадщина під обстрілами». Так організатори хочуть привернути увагу до культурної спадщини Чернігова, розповісти про ініціативи, які діють в місті, та показати, яких втрат воно зазнало під час повномасштабного вторгнення росіян. 

Джерело: пресслужба ЛМР,  заступниця керівника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин

«Історія Чернігова сягає  VII ст., коли на річці Стрижень з’явилося невелике поселення. Місто відоме своїми пам’ятками часів Чернігівського князівства, а також Гетьманщини й козацького Чернігівського полку, які демонструють історичну важливість регіону. Як і Друга світова, нинішня війна сильно зруйнувала Чернігів. Попри це, у місті збереглося багато пам’яток архітектури, зокрема, зразки дерев’яних садиб з вишуканим різьбленим декором фасадів, подібним на мереживо», – каже заступниця керівника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Читайте також: Поштову марку з російським кораблем продали на благодійному аукціоні за 5 млн грн

Ідея зробити таку виставку у Львові належить управлінню охорони історичного середовища ЛМР, зокрема, його очільниці Лілії Онищенко.

«Про спадщину Чернігова ми дуже мало знаємо, тому зараз пропонуємо львів’янам ознайомитися з нею в такий спосіб. Думаю, після війни буде багато охочих відвідати це місто. Як і Нову Каховку та інші наші міста», – додала вона. 

Експозиція діятиме на пл. Ринок, біля фонтану «Амфітрита» 3 тижні, тобто до 23 грудня.

Нагадаємо, що у травні площі Ринок у Львові біля фонтану Амфітріти експонували унікальні кам’яні вишиванки – спадищину Нової Каховки, яку росіяни окупували у перший день війни.

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського, Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!