Червона зона карантину, дистанційне у школах та перевірка масок у транспорті. Головне

2543 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Timothy Eberly on Unsplash

Фото: Timothy Eberly on Unsplash

Від завтра у Львові не допускатимуть у громадський транспорт пасажирів без масок. У масках повинні бути і водії. Також у місті мають відновити роботу груп із перевірки дотримання водіями та пасажирами маскового режиму, щоправда у рішення не уточнили, хто має входити у робочі групи. 

Читайте також: Чому закрили гастроном «Сквозняк» і що буде з будинком Сегаля у Львові 

Із понеділка на два тижні 5-11 класи шкіл Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. В онлайн формат переводять також усе позашкілля, секції, гуртки, мистецькі та музичні школи у Львові. 

Читайте також: «Ланцюг єдності» у 1990-му. Як це було у Львові. Архівні фото 

За такої динаміки наступного тижня Львів уже може опинитися в червоній зоні, де діятимуть інші протоколи. Львівщина наразі на другому місці за захворюваністю серед областей. Через збільшення кількості хворих із коронавірусом область вже перейшов у помаранчеву зону карантину.

Читайте також: Визнайте швидкий тест на Covid-19, або чому пацієнтам доводиться двічі стояти у черзі 

У Лисиничах, що поблизу Львова, планують збудувати житловий квартал для військовослужбовців Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Про це свідчать зміни до детального плану території, який винесли на громадське обговорення у Львівській міській раді.

Поїзд Ужгород – Лисичанськ, що курсує через Львів став лідером серед пасажирських перевезень в Україні. Загалом, увесь західний напрямок минулого року був найпопулярнішим.

Читайте також: Садовий пропонує збудувати у Львові патронний завод 

Згідно з останніми даними Державного бюро розслідувань першим убитим під час Революції Гідності був львівський активіст Юрій Вербицький. Раніше першим загиблим вважали Сергія Нігояна. Крім того, вдалося встановити кожен підрозділ внутрішніх військ, а також спецпідрозділ «Беркут», які на момент вчинення кожного з цих вбивств перебували у безпосередній близькості. 

Наступного тижня США дадуть письмову відповідь на ультиматуми Кремля, які попередньо обговорять із союзниками та партнерами. У Женеві відбулася зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що проходила через нарощування російських військ на кордонах з Україною. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!