Червоноградські гірники перекрили міжнародну трасу. Фото

1754 0
Шахтарі ДП «Львіввугілля» перекрили трасу Львів-Рава-Руська у Смерекові. Робітники вимагають виплатити їм зарплатню.
фото: зі сторінки Варта-1 у соціальній мережі

фото: зі сторінки Варта-1 у соціальній мережі

4 серпня лідери Профспілки незалежних гірників України заявили, що сьогодні пікетуватимуть ПАТ «ДТЕК Західенерго» з вимогою виплатити борги за отриману вугільну продукцію. Крім того, робітники обіцяли перекрити трасу, - повідомляє Варта-1.

Віталій Оніжук відзначив, що наразі ситуація на держпідприємстві дуже складна: гірникам не виплачують зароблені важкою працею гроші.

«Зарплат як не було, так і немає, – зазначив голова Регіонального відділення Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук. – Тому  Рада голів профспілкових організацій НПГУ  Червонограда ухвалила рішення:  пікетувати  ПАТ «ДТЕК Західенерго».  Адже вони винні ДП «Львіввугілля»  115 млн грн.

Ми проводитимемо акцію цієї п’ятниці з 9 ранку до 13 години.  Якщо не отримаємо позитивних відповідей щодо погашення боргу, то готові  перекривати залізницю у Добротворі та Бурштині, де розміщені теплоелектростанції. Таким чином будемо заважати транспортуванню вугілля. Крім того, ми готові вимагати від держави реприватизації «ДТЕК Західенерго», - додав Оніжук

Станом на 10:30 рух ускладнено по всьому напрямку до Жовкви та Львова. Траса Львів-Рава-Руська у Смерекові перекрита. Гірники також заблокували пішохідний перехід у Куликові.

Фото зі спільноти Варта-1 у соціальній мережі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!