Чеський перевізник планує відкрити щоденні рейси Перемишль – Мостиська

1991 0
RegioJet вже неодноразово планував запустити поїзд у Львівську область, але раніше цьому перешкоджала пандемія.
фото: Поїзд RegioJet. 300gospodarka.pl

фото: Поїзд RegioJet. 300gospodarka.pl

Наприкінці березня 2022 року управління залізничного транспорту Польщі отримало заявку від оператора чеського приватного оператора RegioJet про запуск пасажирських маршруту Перемишль – Медика (Польща) – Мостиська 2 (Україна).

Як повідомляє ЦТС із посиланням на Кolejowy portal, чеський перевізник заявив про свою готовність надати нову послугу пасажирських перевезень з 12 червня до 12 грудня 2026 року. Зупинка в Медиці відбуватиметься лише для проходження необхідних прикордонних процедур.

Читайте також: Укрзалізниця запускає додатковий рейс з Мостиськ до Богуміна в Чехії

Рейси повинні відбуватися щодня по одному разу в кожному напрямку. Для руху планують використати інфраструктуру залізничної європейської колії 1435 мм. Для перевезень задіють локомотив Siemens Vectron або Bombardier Traxx з вагонами з сидячими або спальними місцями.

Нагадаємо, що колія європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області до станції Мостиська 1 (наступної після станції Мостиська 2). RegioJet вже неодноразово планував запустити поїзд у Львівську область, але раніше цьому перешкоджала пандемія.

Нагадаємо, що з 1 квітня низка приміських поїздів на Львівщині відновили рух. Розклад та перелік дивіться тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!