Четверо ветеранів зі Львівщини візьмуть участь в «Іграх нескорених» в Гаазі

1334 0
Міжнародні змагання для військових та ветеранів, які отримали травми на війні, розпочнуться 16 квітня.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У складі національної збірної міжнародних змагань для військових та ветеранів, які отримали травми на війні, – «Ігри нескорених», які розпочнуться у суботу, 16 квітня, у Гаазі, що в Нідерландах, участь візьмуть четверо ветеранів з Львівщини області. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Читайте також: На війні за Україну загинув львів'янин, спортсмен Дмитро Сидорук

Україну в «Іграх нескорених» представлятиме команда, сформована у 2020 році. Тоді змагання відклали через пандемію коронавірусу. Українці боротимуться за перемогу у 8 видах спорту, зокрема, у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільбі з лука та баскетболі на візках.

До складу національної збірної увійшли 20 українських військових і ветеранів. З них – четверо спортсменів зі Львівщини.

Серед спортсменів:

  • Віктор Легкодух (ветеран ЗСУ) – веслування на тренажерах та велоспорт.
  • Сергій Калитюк (ветеран ЗСУ) – стрільба з лука та велоспорт.
  • Ігор Галушка (ветеран НГУ) – веслування на тренажерах та плавання.
  • Дмитро Афанасьєв (ветеран Національної Гвардії України) – стрільба з лука та пауерліфтинг.

 

До Гааги також мав поїхати тренер команди зі стрільби з лука, львів'янин Дмитро Сидорук. Але 6 квітня він загинув у боях проти російських військових.

Читайте також: Ветеран війни Віктор Легкодух із Львівщини здолав Лондонський марафон

За словами керівника обласного управління молоді та спорту Романа Хім’яка, участь у цих змаганнях сьогодні не менш важлива, ніж раніше. Адже це стане своєрідним нагадування світу, що війна в Україні почалась не 24 лютого – наша країна розпочала боротьбу ще понад вісім років тому.

«Ми тримались тоді і тримаємось сьогодні. Ми заслуговуємо на найпотужнішу підтримку від світової спільноти», – каже Романа Хім’яка

Крім України, участь в «Іграх нескорених» братимуть ще 19 країн.

Довідково

«Ігри нескорених» – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, що отримали травми під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Слово «нескорений» уособлює бійцівський дух чоловіків та жінок, що отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючі свої службові обов’язки на полі бою. Вони пережили важкі випробування, однак не дали їм зламати себе. Вони довели, що віра в себе та підтримка близьких завжди виявляються сильніше обставин, і стали справжніми нескореними воїнами.

Ігри Нескорених в Україні підтримують українських військовослужбовців та ветеранів на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції, формуючи позитивний світогляд та мотивуючи до занять спортом та особистого зростання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!