Член громадської організації у Львові переправляв ухилянтів до Польщі за 10 тисяч доларів

2600 0
Підозрюваний разом зі спільником розробили схему переправлення чоловіків призовного віку до Польщі.
фото прокуратури львівської області

фото прокуратури львівської області

У Львові викрили чергову злочинну схему переправлення військовозобовязаних за кордон. Зокрема, обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Львова, члену громадської організації, який за 10 тисяч доларів відправляв ухилянтів до Польщі. 

«Підозрюваний разом зі спільником розробили схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща. За 10 000 доларів США вони, використовуючи можливості включення військовозобов’язаного до електронної бази даних «Шлях», організували виготовлення документів для безперешкодного перетину кордону останнім під виглядом волонтера для перевезення гуманітарних вантажів», - повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після одержання останньої частини обумовленої суми у розмірі 5 тисяч доларів США. Наразі вживають заходів для встановлення місцеперебування співучасника злочину.

Читайте також: «Маємо заявок на тисячу осіб щодня». Чому чоловікам стало важче перетнути кордон

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Додамо, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. Також за пропозицією президента Володимира Зеленського Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану в Україні ще на 90 днів. Так, він триватиме до 21 листопада.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!