Політична реклама

Чого чекають аптекарі від нової влади

1537 0
Фармацевтична галузь – одна з тих, яка на собі серйозно відчула стрибки курсу іноземної валюти та падіння гривні. Ціни на ліки за останні місяці зросли у деяких випадках на 70%, багато препаратів відсутні на полицях аптек – через перереєстрацію тощо.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Чого очікують фармацевти від нової влади, аби налагодити свою роботу, розповіла в ефірі tvoemisto.tv директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Аптечна професійна асоціація України Олена Комарянська.

1. Хочемо аби не було корупції, яка негативно впливає на галузь. Аби в наказах по галузі не було завуальованих інтересів, вигідних для представників влади.

2. Обєктивні вимоги до аптених закладів.

З. З європейского досвіду можу сказати, що це також доступ і прозорість. Аби в питанні створення законодавчих документів активну участь могли брати громадські діячі, представники фармацевтичного бізнесу, аби грамотно писати і впроваджувати законодавство. Аби не було, як з введенням ПДВ на медичні препарати: нововведення робили економісти, і не було враховано багато речей з галузі охорони здоров’я.

4. Спільна робота лікаря та фармацевта.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!