Чого хочуть львів’яни? Топ-6 електоронних петицій

2354 0
З 22 лютого цього року мешканці Львова мають можливість створювати електронні петиції. За три дні на сайті Львівської міської ради вже зареєстровано 130 пропозицій. Ми відібрали топ-6 петицій, які вже назбирали понад три сотні голосів підтримки.
фото: onlinetickets.com.ua

фото: onlinetickets.com.ua

1. Електронний квиток (e-ticket) у громадському транспорті.

Питання впровадження електронних квитків у Львові обговорювалось неодноразово. Мер називав основною причиною затримки в розробці електронної системи наявність приватних перевізників. Та очевидно, що львів’яни наполегливі в своєму бажанні такої реформації, оскільки всього за день голосування петицію підтримало більше 880 осіб, а це майже 90%  необхідних. Авторка петиції Ставка Анна називає чимало плюсів такого впровадження не лише для пасажирів, а й для водіїв: запровадження електронного квитка значно спростить роботу водіям громадського транспорту; вестиметиться реальний обіг пасажиропотоку; електронний квиток значно спростить оплату проїзду пасажирам у громадському транспорті. Платити за проїзд при такій системі можна як банківською карткою, через додаток на мобільному телефоні чи самим електронним квитком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 переваг запровадження електронного квитка у Львові

2. Штрафи за викинуте сміття

Ця петиція пропонує впровадити високі штрафи за викинуте сміття в невідведеному для цього місці. Автор наголошує, що лише реальні заходи покарання забруднювачів міста та фінансові відшкодування у розмірі мінімальної середньої зарплатні львів’ян змусять мешканців міста бережно ставитись до навколишнього серидовища. Поки ця петиція назбирала майже 51% необхідних голосів.

3. Публічний безкоштовний швидкісний wi-fi

Ця петиція назбирала вже більше чотирьохсот голосів «за». Встановити інтернет-мережу в місті лева запропоновано за прикладом Грузії. Саме у столиці діє мережа «Tbilisi loves you». Там кожен охочий може безкоштовно отримати доступ до всесвітньої павутини. Автор наголошує, що це вигідно для міста, оскільки турист, що відвідає центральну частину Львова та головні площі буде радий такій можливості, отже, захоче повернутись в культурну столицю України ще раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 громадських місць Львова з безкоштовним Wi-Fi

4.  Капітальний ремонт вул.Шевченка

Львів має сім головних магістралей. Вулиця Шевченка є однією з них. Вона є центральною в однойменному районі міста і тягнеться від вул.Городоцької до мікрорайону Рясне. Зараз дорога покрита асфальтом та бруківкою, проте Сікора Ярослав пропонує зробити капітальний ремон вулиці на проміжку від будинку №28до №358. Його петицію підтримано на 41,5% за один день голосування.

5. Прибирання за домашніми улюбленцями

Петиція на тему екології міста зібрала 371 голос підтримки. Автор пропонує змусити власників тварин, що гуляють вулицями, парками та скверами Львова прибирати екскременти своїх улюбленців. За порушення цього правила, господарів запропоновано штрафувати на тисячу гривень. Це дасть порушникам хороший урок, а ще принесе непоганий дохід у бюджет міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові монтують перший майданчик для вигулу собак: деталі

6. Сортування сміття

Ця петиція передбачає створення умов для сортування сміття в кожному житловому будинку. Важливо, щоб контейнери для сортування відходів були сучасними.Аби благоустрій міста був відповідний, автор пропонує встановити поділ сміття на чотири категорії: пластик, скло, папір, побутові відходи. Зараз цю петицію підтримало більше 350 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях пляшки: куди потрапляє пластик, який сортують львів’яни

Також, на розгляд Львівській міській раді надійшла петиція, яка назбирала понад 1200 голосів за два дні. Вона стосується надання проїзду приватних транспортних засобів сквером Святого Юра. Також було зареєстровано петицію, щоб не дозволяти проїзд приватним авто через площу, поблизу собору св.Юра. Наразі вона набрала понад двісті голосів. 

Довідка

Створити чи підтримати петицію можна зареєстровавшись у системі, що на сайті ЛМР. Автору дозволено шукати підтримку власної ідеї через соціальні мережі та електронну пошту. Для збору голосів дано два місяці. Пропозицію розглянуть в міській раді, якщо за цей час її підтримають 1000 учасників. Опісля,її зобов'язані розглянути профільні комісії та їхні виконавчі органи. На вирішення питання реалізації новації депутатам виділено 30 днів.

 

Підготувала Роксолана Мудрак
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!