Чого потребують воїни на передовій?

2108 1
В ефірі Tvoemisto.tv керівник Народної Самооборони Львівщини Валерій Веремчук, який нещодавно повернувся із передової, розповів про потреби бійців АТО. Він наголосив на предметах першочергової необхідності й куди можна звернутися у Львові, щоб надати допомогу.
фото: beelight.com.ua, first-americans, expres.ua

фото: beelight.com.ua, first-americans, expres.ua

Валерій Веремчук особливо наголошує на потребі в  оптичних пристроях (прилади нічного бачення, тепловізори, біноклі хорошої якості і т.п.), питній воді й різних видах медикаментів. Проблема постає і з військовою формою – її не випущено в достатній кількості. В той самий час бронежилетів і шоломів бійці мають вдосталь.

Валерій Веремчук підтвердив тенденцію про зменшення активності у допомозі воїнам з боку людей. «Надходження до Самооборони за травень місяць – до десяти тисяч гривень. При тому, що для мінімального забезпечення бійців на заїзд необхідно 150-200 тис. гривень. Крім продуктів і речей, є великий список запчастин для військової техніки, які роблять під замовлення. Багато чого доводиться просити в борг у виробників і постачальників» - розповів голова депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР.

Не дивлячись на недостатню матеріальну підтримку, люди, особливо студенти і випускники, охоче беруться за волонтерську роботу каже Валерій Веремчук: «Я б не сказав що є збайдужіння людей. Люди не завжди знають як можуть бути корисні, а коли їх запрошуєш, то вони з радістю відкликаються».

Львів’яни можуть надати матеріальну допомогу у наступних пунктах:

Центр забезпечення військових в Народній Самообороні (вул. Шота Руставелі 2,  Виговського 29, Шевченка 350, Орлика 2);

волонтерські групи «Допомога армії України» (вул. Наливайка 5);

 «Допоможи фронту» (в приміщенні головної площі);

«Львівський лицар» (вул. Коперника, 40а).

 

Записала Вікторія Петрик

 


Читайте також:
14 Червня, 2015 22:18
Андрій Виправте будь ласка помилку: "«Допоможи фронту» (в приміщенні головної площі);" (замість "площі" має бути "пошти").
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!