Чоловікам-студентам іноземних вишів обмежили виїзд за кордон

3704 0
Причина – масові підробки документів.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

В Україні з 14 вересня чоловікам, які вступили в іноземні виші, обмежили виїзд за кордон. Причиною цьому стало численне підроблення документів. Про це в коментарі LIGA.Life розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Зазначимо, що раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. 

Читайте також: Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно

«Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном», – каже Демченко.

За статистикою ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підробні документи про навчання у закордонних навчальних закладах.

Зважаючи на це, додає речник прикордонників, вище військове керівництво ухвалило нове рішення - з 14 вересня скасувати можливість пропуску навіть цій категорії громадян.

Нагадаємо, що Верховна Рада України на пленарному засіданні 20 вересня прийняла Закон про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» щодо додаткових підстав звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!