Папа Франциск висловився про закінчення війни та чи є загроза наступу з білорусі. Підсумки доби

1340 0
Нині 19 грудня та 299 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Європейська правда

Фото: Європейська правда

Атака «Шахедів» – Ситуація на фронті. У Києві під час повітряної тривоги прогриміли вибухи. Спочатку Київська міська військова адміністрація повідомила про збиття над містом 9 ворожих БпЛА. «Ворог атакує столицю баражуючими боєприпасами «Shahed». Працює ППО», – зазначили там.

О 05:17 у Києві та Київській області оголошено відбій повітряної тривоги, яка тривала понад три години. О 05:30 її знову запровадили на 25 хвилин.

Мер Києва Віталій Кличко розповів про кілька вибухів у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. За його словами, на місцях «прильотів» працюють всі служби.

За даними очільника КМВА Сергія Попка, сили ППО збили близько 15 іранських дронів «Шахед»«В повітряному просторі Києва було зафіксовано понад 20 ворожих БПЛА. Сили ППО знищили близько 15. На жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури», – зазначив Попко.

Як розповів голова Київської ОВА Олексій Кулеба, унаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо – постраждали двоє людей.


Президент Володимир Зеленський 18 грудня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій приділили увагу ситуації в білорусі.

Під час Ставки було заслухано інформацію про актуальну чисельність та озброєння ворожих військових угруповань. Командувачі відзначили готовність сил оборони реагувати на будь-який розвиток подій. Крім того, обговорили перебіг ліквідації наслідків масованого ракетного удару росії по енергетичній інфраструктурі України.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Стельмахівку, Макіївку, Червонопопівку і Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївку, Андріївку, Красногорівку, Олександропіль, Мар’їнку, Побєду і Новомихайлівку –Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки та 3 удари по позиціях ЗРК.

Також Сили оборони уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів та радіолокаційну станцію «Зоопарк».


На цю ж тему: Львівські десантники ліквідували позицію окупантів. За допомогою ударного дрону, вони нанесли ураження по живій силі противника.

Благодійність для ЗСУ: На потреби ЗСУ перерахували понад пів мільйона гривень, сплачених за скасоване пробне ЗНО. Це понад 500 тисяч гривень,

Акцент дня: Папа Франциск назвав війну в Україні глобальною, яка швидко не закінчиться. «Я не бачу кінця в найближчій перспективі, тому що це глобальна війна. Давайте не будемо забувати про це. Є багато рук, які помішують котел війни. Це глобально. Я думаю, що війна починається тоді, коли імперія починає слабшати. І коли є зброя, яку потрібно використовувати, випробовувати і продавати. На карту поставлено дуже багато чого», – сказав він.

За словами Папи, Ватикан робить усе, що може, але сторони не прислухаються до нього.

«Те, що відбувається в Україні, жахає. Там так багато жорстокості. Це справді дуже серйозно. Це те, що я продовжую засуджувати», – додав він.

Ключові події:

1. Голова Європарламенту закликала надати Україні більше зброї. «Ця війна має бути терміново припинена. І Україна повинна виграти цю війну. Це означає більше зброї для України, більше фінансової та гуманітарної допомоги, більше практичної солідарності та більше санкцій проти росії», – сказала президентка Європейського парламенту Роберта Метсола;

2. У Німеччині змінять суму виплат для українських біженців. З наступного року українці отримуватимуть:

  • одинокі дорослі – 502 євро на місяць;
  • батьки-одинаки – 502 євро;
  • повнолітні громадяни України – 451 євро;
  • діти 14-17 років – 420 євро;
  • діти 6−13 років – 348 євро;
  • діти до 5 років – 318 євро.

3. У Києві повністю відновили теплопостачання.  Мер міста Віталій Кличко додав, що комунальники працюватимуть по окремих будинках, де можуть виникати локальні проблеми з теплом.

А також: В Україні зросли обсяги споживання електроенергії. Погодні умови (посилення морозів, сильний вітер) ускладнюють ремонтні роботи, які тривають по всій країні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях;

4. Що означають жести регулювальника на перехресті. Пояснення. Якщо на перехресті ви бачите регулювальника, то його сигнали мають перевагу перед сигналами світлофорів та вимогами дорожніх знаків. Жести регулювальника діляться на дозвільні, заборонні та попереджувальні, а також порівнюються з сигналами світлофора;

5. На головній ялинці Львова увімкнули ілюмінацію. Фото. Цьогоріч урочистого відкриття ялинки не було. Голова правління УЗ опублікував відео, на якому видно, що гірлянди для ялинки загораються, коли чоловік поряд крутить педалі.

На цю ж тему: На Київському вокзалі встановили ялинку, яка світиться від крутіння педалей. Голова правління УЗ опублікував відео, на якому видно, що гірлянди для ялинки загораються, коли чоловік поряд крутить педалі;

А також: Де у Львові зустріти Святого Миколая. Локації, ціни. Працюватиме низка резиденцій, де діти можуть побачитися зі святим та отримати від нього подарунки.

Історія Львова: Історія церкви Святого Миколая у Львові, або Як змінювався храм часів XIII століття. Храм святого Миколая у Львові є практично сучасником нашого міста. Його звели у замково-оборонному комплексі в межах великої конструкції, бо йшлося про Високий Замок, оборонні мури і храм, який належав до княжої резиденції. Час його створення достеменно не відомо, але знаємо, що в середині 13 століття він вже існував. Очевидно, що воно пов’язане із заснуванням самого міста, пояснює Tvoemisto.tv історик і директор наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка Василь Кметь.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!