Чому ходити пішки – корисно. Пояснює МОЗ

3916 0
Будь-яка активність краща, ніж її відсутність.
Фото: lambit.com.ua

Фото: lambit.com.ua

Під час пішохідних прогулянок ми не лише переміщуємось із однієї точки в іншу, а й покращуємо здоров’я, пише на своїй сторінці у Facebook очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: Чим можна запивати ліки. Роз'яснення МОЗ

Ходіння пішки тренує для серце та судини, покращує аеробні можливості – тобто тіло здатне краще поглинати та використовувати кисень, впливає на якість, легкість та швидкість виконання щоденних справ, зменшує стрес та тривожність і допомагає підтримувати здорову вагу.

У деяких випадках пішохідна активність може цілком замінити тренування. Водночас її можна просто інтегрувати в повсякденне життя, адже для цього не потрібні спеціальне обладнання чи підготовка.

Науковці вказують, що варто збільшувати інтенсивність ходьби, а не лише зосереджуватися на відстані або кількості кроків. Тому не намагайтесь орієнтуватись на 10 тисяч кроків на день, як зазвичай рекомендують виробники трекерів.

Для того, аби отримувати користь для здоров’я, достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Це означає зі швидкістю близько 5 кілометрів на годину. Втім, що більша активність, тим більше користі для здоров’я.

Читайте також: МОЗ планує запровадити індивідуальне ліцензування лікарів

Коли людина не рухається чи багато сидить, організм буквально «вимикається»: сповільнюється обмін речовин, що впливає на регулювання рівня цукру в крові, метаболізм жирів, тиск та послаблює м’язи і кістки.

Якщо щодня хоча б по декілька хвилин ходити пішки, можна досягти зниження артеріального тиску у спокої та зменшення ризиків появи інсульту та ішемії, діабету, появи зайвої ваги та відчути поліпшення настрою,

Намагайтеся проводити якомога більше часу в русі, адже будь-яка активність краща, ніж її відсутність. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!