Чому і коли у Львові вимикатимуть світло?

33718 5
Сьогодні, 1 грудня, у Львові ввели в дію аварійні графіки вимкнень електроенергії. Через це у тих районах міста, де споживання електроенергії перевищувало норму, світло хаотично вимикали. І навіть на деяких великих перехрестях вимикали світлофори. Tvoemisto.tv дізналося, що означають аварійні графіки вимкнень електроенергії, і за яким принципом у Львові зникатиме світло.
Фото: melissatagg.com

Фото: melissatagg.com

У зв’язку з дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України 1 грудня 2014 року о 09:10 за розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми ДП НЕК «Укренерго» введено в дію графіки аварійних вимкнень у місті Львові та області з 1 по 4 чергу сумарною потужністю 64 МВт. Станом на 10:46 введено в дію наступну, 5 чергу графіку аварійних вимкнень, до 77 МВт. Ми вирішили з'ясувати, що це повідомлення "Львівобленерго" означає для львів'ян.

Графіки аварійних вимкнень – це 8 черг, кожна з яких має певну квоту потужності. Це відключення, які приводять енергосистему в баланс, повідомила tvoemisto.tv керівник відділу корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго» Галина Єлісеєнко.

«Це не є графіки з години по годину у певних вулицях і районах. Це певна квота потужності електроенергії, на яку обмежується споживання. Нам дали 773 МВт споживання електроенергії на Львівщині, і ми зобов’язані ввести наших споживачів у цю квоту», - пояснила вона.

Натомість депутат Львівської міськради, член депутатської комісії із питань інженерного господарства, транспорту і зв'язку Юрій Кужелюк розповів tvoemisto.tv, що такі графіки запроваджені не тільки у Львові, через перевантаження у певних регіонах також починають вимикати світло.

«Є нестача електроенергії, а зараз похолоднішало, тож люди увімкнули обігрівачі. Де є перевантаження, там світло і вимикається. Стабільні графіки запровадити неможливо, бо це не вода, що можна накопичити електроенергію, є перевантаження і все. Коли встановлена потужність перевищується, автоматика спрацьовує», - прокоментував він.

На його думку, через похолодання ситуація буде тільки загострюватися, якщо питання з електроенергією не вирішиться на державному рівні.

«Потрібно закупити достатньо вугілля, щоб працювали всі ТЕС. Є проблеми з генерацією енергії в містах Донбасу. В державі є лінії електромереж, які з’єднуються в єдину енергетичну систему. Через бойові дії в достатньо великому регіоні ці мережі порушилися. Уберегтися від аварійних відключень наразі ніяк не можливо. Єдина порада львів’янам – купити стабілізатор живлення, щоб не пошкодилася техніка», - зазначив Юрій Кужелюк.

Нагадаємо, через відімкнення електроенергії сьогодні, 1 грудня, у Львові не кількох перехрестях не працювали світлофори. Зокрема,були знеструмлені світлофорні об’єкти на перехрестях Хмельницького – Ковельська, Липинського – Промислова та Липинського – Торф’яна.

Як повідомляли tvoemisto.tv читачі у різний час у Львові зникало світло на вул. Вашингтона, Петлюри, Княгині Ольги, Грінченка, Науковій, Стрийській та інших.


Читайте також:
26 Січня, 2018 12:33
Peter В мене була проблема вимкнення світла - зникало по 4-5 разів на тиждень. Купив цю річ і не маю більше проблем: [***]s://prel.prom.ua/p412758423-gotove-energo-rshennya.html
Дійсно необхідна річ для дому!
18 Грудня, 2014 00:58
гість чому вимикають одні іті ж будинки по 2 рази на день???? В інших будинках в моєму районі (вул.Хвильового-Лінкольна) взагалі не вимикають.Не вимикають у приватних будинках - напроти мого обудинку. Не зрозуміло - який принцип вибору "терпил". Треба обєднуватися і вимагати впордкування цього бардака. Якщо пан Суркіс і його менеджмент цього зробити не може, то хороший привід націоналізувати.
З приводу ліфтів - краще не користуцватися...
2 Грудня, 2014 15:33
Н Розкажіть ще яка порада львів"янанам, які на момент відключення їдуть у ліфті?!!!
2 Грудня, 2014 14:30
Дотошный Запорожская_АЭС 6000 МВт
Ровенская АЭС 2835 МВт
Хмельницкая АЭС 2000 МВт
Южно-Украинская АЭС 3000 МВт
Гидроэлектростанции свыше 10 МВт в сумме 4491,4 МВт
Гидро + атом = 18325 МВт
18325/24 обл. =763 МВт Потребление на область
18325/22 обл =832 МВт Потребление на область без Донецкой и Луганской обл.
Выработка ТЭС 14888 МВт Без расположеных в понечкой и луганской обл.
Выработка ТЭЦ более 3153 МВт Без расположеных в понечкой и луганской обл.
Допустим плохой сценарий скажем работает 20% TЭC, 80% ТЭЦ и на ремонте/обстущивании 20% гидро и атома.
Для упрощения расчетов сделаетм расчет по мощности
Получаем:
14660 МВт гидро + атом
2977 МВт ТЭС
2522 МВт ТЭЦ
Итого 20159 МВт
14660/24 обл. =839 МВт Потребление на область
14660/22 обл. =916 МВт Потребление на область
В итоге получается цифры довольно похожие на квоту на обл.
Как в лучшем сценирии так и в худшем, что сморится очень сомнительно с любой точки зрения.
Если ситуация лучше - значить нас обманывают.
Если ето реальное производство то значит страну разорили.
По материалам [***]s://ru.wikipedia.org
1 Грудня, 2014 21:55
Денис Для холодильника наприклад як альтернатива стабілізатору може бути такий пристрій, який є дешевшим... ( Пристрій Захисту Електроприладів - ціна колись була 100 грн. за б/у продають біля 50грн) [***]://fazaplus.com/poz_tehn/111.jpg
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!