Чому карантин у Львові запровадили саме зараз

5331 0
Багато українців, які працюють в Італії, повертатимуться додому напередодні Великодня, то ж ризики зростатимуть.
ілюстративне фото: Слово і діло

ілюстративне фото: Слово і діло

Від завтра у Львові призупиняють навчання у школах, садочках, закладах вищої освіти до 3 квітня, а також скасовують або переносять низку культурних та мистецьких заходів. Як сказав, відповідаючи на питання журналістки Tvoemisto.tv, міський голова Андрій Садовий, карантин в Україні та, зокрема, у Львові запроваджують із превентивною метою, щоб не допустити випадків зараження коронавірусом. 

Читайте також: Експрес-тести на визначення коронавірусу привезуть до Львова наприкінці тижня

«Подібна ситуація у багатьох країнах. Сусіди поляки запроваджують карантинні заходи із понеділка. Зі Львова до Польщі 60 км. Тому це питання на часі. Це – превентивна міра. Краще мінімілізувати будь-які ризики, бо якщо буде вже такий процес, як в Італії, то буде складніше», – прокоментував він.

Також він додав, що багато українців, які працюють в Італії, повертатимуться додому напередодні Великодня, то ж ризики зростатимуть.

Наразі обмежувальні заходи запроваджують до 3 квітня, у подальшому рішення корегуватимуть у залежно до обставин. Роботодавців просять організувати батькам неповнолітніх дітей роботу з дому, а також посилити дезінфекційні заходи та провітрювати приміщення. 

Читайте також: Китайський коронавірус визнали пандемією

Нагадаємо, що сьогодні Кабмін оголосив в Україні карантин, за яким рекомендує обмежити масові культурні й спортивні заходи та призупинити освітній процес. Крім цього, Україна скасувала всі рейси до Італії, де також запровадили карантин через велику кількість хворих, та обмежила кількість рейсів до Ізраїлю, де для іноземців вводять обмеження.

Додамо, що наразі в Україні є один хворий на китайський коронавірус, який із 3 березня лікується у Чернівецькій інфекційній лікарні. 

У світі ж зафіксували понад 119 тис. випадків захворювання на коронавірус, із них летальні – понад 4 тисячі, а вилікуватись удалось понад 65 тис. пацієнтам.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!