На Львівщині попри ріст Covid-19 кількість хворих у стаціонарах зменшилася

2509 0
Якщо кілька тижнів тому госпіталізували до 300 пацієнтів щодня, то останніми днями – 110-130 осіб.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

За останню добу у Львівській області провели понад 1 600 ПЛР-тестів та 1 300 ІФА-тестувань. З них 675 осіб виявилися хворими на коронавірус, тобто майже кожен другий протестований – позитивний. Про це сьогодні під час брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Степанов повідомив, коли в Україну надійде ковідна вакцина від Рfizer

За його словами, заповненість ліжкової мережі становить 46%. Та хоч кількість коронавірсних хворих щоразу більшає, госпіталізованих все ж стає менше.

«Якщо ще кілька тижнів тому госпіталізували до 300 пацієнтів щодня, то останніми днями ця цифра тримається на рівні 110-130 осіб. Але це не означає, що коронавірус пішов на спад. Треба розуміти, що ті пацієнти, які є в стаціонарах на лікуванні, мають клініку тяжких пневмоній, вони є кисневозалежні. Тому пильність втрачати зарано, особливо в сезон зимових застуд та грипу», – каже Орест Чемерис.

Читайте також: Локдаун планують вводити уже після нового року

Як зазначила у коментарі Тvoemisto.tv директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко, підтверджених випадків коронавірусної хвороби справді стає більше. Та це не означає, що усім, хто захворів і має підтверджену коронавірусну хворобу, потрібне стаціонарне лікування.

«Більшість хворих або лікується вдома, бо стан не важкий, або сидить на самоізоляції лише через те, що є підтверджений Covid-19. Тим не менше, у статистику виявлених вони все одно потрапляють», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте тако: «Помаранчевий» карантин. Уряд назвав умови обмежень, які діятимуть до локдауну

Нагадаємо, що у стаціонарах лікують 1 657 пацієнтів (у попередні місяці у стаціонарах перебували понад 2 тисячі людей). Загалом 2 300 ліжок мають доступ до кисню. За попередню добу госпіталізували 111 осіб, скерували на самоізоляцію – 1 565 людей. 140 пацієнтів лікують у реанімаційних відділеннях, 36 перебувають на апаратах ШВЛ. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!