Більше острівців та вужчі смуги. Як зробити вулиці Львова безпечнішими

1896 0
У Львові обговорять нові правила будівництва вулиць.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

В Україні почали проєктувати вулиці та дороги за європейськими стандартами. Торік запрацювали нові ДБН, що стосуються будівництва вулиць, а з цього вересня будувати по-новому мають автотраси.

Більшість змін до будівельних норм стосуються безпеки, зокрема на вулицях із 4-ма смугами мають обов’язково бути острівці безпеки, а крайні ліві смуги на швидкісних трасах повинні бути вужчими. За статистикою, на вужчих дорогах, по яких одночасно не може їхати більше однієї машини, нижчий ризик аварій. Натомість на ширших дорогах, відповідно, вища концентрація ДТП. 

Про те, як будувати безпечніші вулиці та дороги, розповімо завтра, 30 жовтня, о 13:30 в прямому ефірі Tvoemisto.tv. Гостем студії стане керівник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка.

Переглянути ефір можна на сайті та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!