Чому лунала сирена та скільки підприємств переїхало на Львівщину. Головне за добу

3529 0
Коротко про те, як минула доба в Львівській області.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Сирена. Учора сирена один раз сповіщала про повітряну тривогу – о 14:21. Була загроза через запуск ракет з акваторії Чорного моря. Загроза не справдилася. На Львівщині все спокійно. Про це повідомив очільник Львівської ОВА.

Переселенці. Двома евакуаційними потягами у Львів приїхали ще 174 особи. До Перемишля зі Львівщини чотирма потягами вирушили 840 людей.

Читайте також: Асфальт, сіль і льон. Які нові заводи планують запустити на Львівщині

Перетин кордону. Пункти пропуску на виїзд у Львівській області за добу перетнули 17 тисяч 972 особи. Від початку повномасштабної війни через переходи Львівщини виїхали 2 мільйони 888 тисяч 706 громадян України, а повернулися – 1 мільйон 903 тисячі українців.

Релоковані підприємства. За весь період повномасштабної війни росії проти України на Львівщину переїхали 173 бізнеси з епіцентрів бойових дій, з них 112 уже запустили роботу. Найбільше переїхало підприємств машинобудування, легкої промисловості, металообробки, торгівлі, харчової та хімічної промисловості.

Підозрілі особи. Від початку повномасштабної війни управління СБ України у Львівській області перевірило 9 тисяч 852 особи, з них 361 скерували для поглиблення фільтрації. Зокрема, зареєстрували 45 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки. Йдеться про посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, державну зраду, колабораційну діяльність, несанкціоноване поширення інформації  про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Про підозру у скоєнні правопорушень оголосили 28 особам.

Читайте також: У Львові під час тривоги з'явилася яскрава веселка. Неймовірні фото

Слідчі підрозділи поліції Львівської області від 24 лютого розпочали розслідування у 35 кримінальних провадженнях, які стосуються незаконного заволодіння гуманітарною допомогою. Уже 9 особам повідомили про підозру. За минулу добу поліція області прийняла 1303 звернення щодо підозрілих людей та об‘єктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!