Чому Львівська обласна клінічна лікарня не розгортає більше ліжок для Covid-пацієнтів

3840 0
Для того, щоби залучити інші відділення медзакладу, треба налагодити окремі кисневі системи.
Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Станом на сьогодні, 13 листопада, у Львівській обласній клінічній лікарні перебуває 50 пацієнтів. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертав увагу на те, що там 40 Covid-ліжок, хоча, за його словами, ця лікарня може прийняти 800 пацієнтів.

«Я знаю, що відкриваються додаткові ліжка у Винниківському госпіталі. Корпус на Бой-Желенського передають Центру легеневого здоров’я, оскільки він уже заповнений. А от обласна лікарня — для мене це загадка. Як така велика потужна лікарня має лише 40 ліжок», – запитує він.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, Львівська обласна клінічна лікарня є багатопрофільною і має деякі особливості структури самого закладу. 

«Під лікування пацієнтів із коронавірусом там виділили терапевтичний корпус. Звичайно, що питання про розширення стаціонару в межах наявної мережі стоїть першочергово, однак для того, щоби розширити її, нам потрібно спочатку налагодити кисневу систему», – каже він.

Також за словами чиновника, заклад має одну особливість своєї структури – це корпусна система. І для того, щоби залучити інші відділення, треба налагодити окремі кисневі системи.

«Коли заклад має будову таку, що в межах одного корпусу можна розвести кисень, то це швидко, а в цьому випадку складніше», – додав він.

Читайте також: Львівська залізнична лікарня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом

Нагадаємо, що за минулу добу, 12 листопада, на Львівщині підтвердили 465 випадків коронавірусної інфекції. Із підозрою на Covid-19 госпіталізували 137 осіб. Скерували на самоізоляцію 1 791 людину. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!