Чому школярам у Львові скасували весняні канікули і коли завершиться навчальний рік

21110 0
Львівські навчальні заклади вичерпали ліміт канікул через позаплановий відпочинок.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Весняні канікули у львівських школярів, які були заплановані на 28 березня і до 3 квітня, скасували. Через повномасштабну війну, яку Росія розпочала проти України наприкінці лютого, дітей відправили на позапланові канікули, а весняні були змушені скасувати. Про це у коментарі для Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти Львова Леся Васюта.

«Через війну у львівських школярів були позапланові двотижневі канікули – з 28 лютого до 13 березня. Через те весняних канікул нема. Проте кожен навчальний заклад сам розглядає це питання. Загалом у навчальному році повинно бути 175 робочих днів і канікул не менше, ніж 30 днів. Зараз свій ліміт канікул львівські навчальні заклади вичерпали», – каже вона.

Читайте також: Дитячим садочкам на Львівщині рекомендують відновити роботу

За словами освітянки, інформацію щодо канікул та завершення навчального року наразі збирають. Попередньо завершити навчання у львівських школах, гімназіях та ліцеях планують до 8-9 червня, але все залежатиме від того, як розгортатимуться події в Україні та у Львові зокрема.

«Зараз львівські школярі навчаються дистанційно. Якщо все піде так, як зараз, думаємо, вкладаємося у навчальний процес і шкільний рік завершимо, як і планували – 8-9 червня. Однак, за законом, завершення навчального року може тривати до 1 липня», – додала Леся Васюта.

Читайте також: Спрощене ЗНО, або Якою буде цього року вступна кампанія

Нагадаємо, що з 14 березня школи на Львівщині відновили роботу. Для дітей-переселенців працює школа дистанційного навчання. Зараз у школах не планують відновлювати офлайн-навчання через те, що школи здебільшого переобладнані на прихистки для переселенців. Також ситуацію ускладнюють повітряні тривоги.

 

Ольга Коваль

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!