Львів’яни намагаються не пити воду з кранів. П’ять причин

3447 0
Лише 4% від щоденного обсягу подання води у Львові використовують для пиття і приготування їжі. Львів’яни не вірять, що таку воду варто пити у великих об’ємах.
фото: womanway.com.ua

фото: womanway.com.ua

Про це повідомила прес-секретар ЛМКП "Львівводоканал" Уляна Горбата.

Вода у Львові вважається придатною для пиття, адже піднімається з артезіанських свердловин.

Проте мешканці нарікають, як її пити, якщо від неї пральні і посудомийні машини виходять з ладу.

"Львіводоканал" запевняє: його вини тут нема. Причина в тому, що багато років поспіль воду містяни мали за графіком, тож це стало причиною корозії у внутрішньобудинкових мережах. При відключенні води залізо на трубах кородує. Коли ж воду повертають, гідравлічний удар витісняє повітря під тиском і змиває окислене на трубах залізо. Тож перші порції води мають рудуватий колір. У такому стані її вживати фахівці не рекомендують. Радять почекати, доки руда вода стече.

За додаткове очищення води, що подається через систему централізованого водопостачання, довелося б доплачувати.

Вода з крану програє бутильованій у сегменті реклами.

"Вся справа в рекламі, яка категорично застерігає не пити воду з кранів, а купувати бутильовану. Конкурувати з таким тиском на свідомість населення Львівводоканалу не під силу", - сказала Уляна Горбата.

Поза цим львівська вода не є надто м'якою. Якщо у Франківському та Галицькому районах вода вважається м'якою, то уже в Залізничному – середньої твердості, у Шевченківському – твердіша, але теж у межах середнього рівня. А от Личаківський і Сихівський райони отримують найжорсткішу.

Більше за львів’ян пити воду з кранів побоюються жителі області: через проблеми з водовідведенням у сільській місцевості. Люди не ризикують вживати воду, в якій можуть міститися неперетравні і отруйні для організму домішки з полів, сміттєзвалищ і кладовищ. Хочеш приготувати чай або якусь страву – чимчикуй до автомату чи водовоза. От і виходить, що за воду доводиться платити двічі.

За матеріалами Львівської Пошти


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!