Чому львів’яни отримують закордонні паспорти із запізненням

2791 0
Через поламане на столичній фабриці обладнання, львів’яни, котрі замовили закордонні паспорти понад місяць тому, ще досі не можуть їх отримати або ж отримують із великим запізненням.
фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

Ще 2 квітня на офіційному сайті Державної міграційної служби України з’явилося повідомлення про вихід з ладу обладнання на Поліграфкомбінаті, яке друкує паспорти для всіх українців. Відомство анонсувало можливі затримки у роботі.

30 квітня проблему вже вирішили, а ДМС обіцяла «забезпечувати в повній мірі виконання заяв громадян на оформлення документів». Однак, львів’яни продовжують скаржитися, що паспорти не приходять у зазначені терміни.  

Читайте також: Із 1 січня львів'янам видаватимуть українські біометричні паспорти

У Сихівському районному відділі ДМС Tvoemisto.tv розповіли, що паспорти вже надходять, але це відбувається частинами. Львівські відділення не мають впливу на цей потік, адже він йде від столиці, де друкують паспорти для всієї України.

У Державній міграційній службі (Київ) Tvoemisto.tv також запевнили, що обладнання вже працює на повну потужність, а черга поступово наздоганяється. Проте зауважили, що деякі паспорти доведеться чекати найдовше. Йдеться про ті документи, які безпосередньо потрапили на лінію, що зламалася.

Підготувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!