Чому Львову потрібні урбан-заказники та що вони дають містянам

1607 0
Tvoemisto.tv транслюватиме дискусію онлайн на своїх ресурсах.
Photo by Jonas Mosimann on Unsplash

Photo by Jonas Mosimann on Unsplash

У Львові 21 травня, о 15.00 год, відбудеться дискусія на тему «Місто, де виживає природа. Чому потрібні урбан-заказники». Дискусію модеруватиме керівниця Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.

Учасники дискусії:

  • Наталя Кузьма, активістка, захисниця заказника «Торфовище Білогорща»;
  • Богдан Проць, директор ГО «Дунайсько-Карпатська Програма»;
  • Катерина Полянська, екологиня МБО «Екологія. Право. Людина»;
  • Олександра Сладкова, керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради;
  • Максим Стравінський, представник ГО «Еко-парк Осокорки».

 

Учасники дискусії обговорять, чому Львову та іншим містам потрібні урбан-заказники та що вони дають природі та містянам, проаналізують досвід функціонування урбан-заказників за кордоном. 

Під час дискусії учасники розглянуть кейси зі створення урбан-заказника «Торфовище Білогорща», травентинових джерел у Львові та екопарку «Ососкорки» у Києві.

Крім того, також прозвучать відповіді на питання, які існують підстави для утворення заказників, хто приймає рішення про їх створення, а також які ще інструменти збереження біорізноманіття є в містах.

Дискусія відбувається з ініціативи МФ «Відродження» та «Ініціативи із розвитку екологічної політики й адвокації в Україні» (EPAIU).

Дискусію можна переглянути на ресурсах Tvoemisto.tv у п'ятницю, 21 травня, о 15.00 год – на Фейсбук-сторінці Тvoemisto.tv та на Ютуб-каналі.

Партнерська публікація 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!