Між львівськими обласною і міською радами виникла суперечка за 18 приміщень медзакладів

2352 0
Рішення про те, кому вони насправді належать, суди ухвалюють по-різному.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

Днями пресслужба міськради Львова заявила, що Львівська облрада незаконно прийняла у свою власність низку приміщень, у яких були медзаклади, що були у комунальній власності. Касаційний суд, кажуть в ЛМР, визнав недійсним відповідне рішення ЛОР.

Читайте також: Навіщо у Львові хочуть об’єднати ОХМАДИТ та Чорнобильську лікарню

Ідеться про рішення щодо приміщень відділення фтизіопульмонології на вул. Лемківській, 24, пульмонологічного та фтизіопедіатричного відділень на вул. Устияновича, 14, будівлі на вул. Замарстинівській, 274, лікувального та адмінкорпусу на вул. Личаківській, 233, другого лікувального корпус на вул. Замарстинівській, 81, лікувального корпусу на вул. Кордуби, 4а та на вул. Замарстинівській, 83.

У Львівській облраді кажуть, загалом ідеться про 18 об’єктів і ще за двома з них суд першої і другої інстанцій став на сторону ЛОР. Керівник управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, ЛОР та ЛМР тепер за ці приміщення сперечаються у суді.

«Свого часу Львівська міськрада передала низку медичних закладів на утримання до Львівської облради. Обласна рада прийняла ці заклади за актом прийому – передачі. Це рішення ЛОР зараз суд визнав недійсним. У ньому йшлося також про оформлення за облрадою цих приміщень. Мотивація міськради є така, що вони передали юридичні особи без майна, наша мотивація – за актами ми прийняли як юридичні особи, так і майно, адже в документах фігурувала вартість майнових комплексів», – говорить Віктор Кусий.

Читайте також: Чи можна заразитись туберкульозом у трамваї? Репортаж із львівського центру легеневого здоров'я

Можливо, додає він, це рішення буде підставою для реєстратора, щоб внести зміни у дані про власника приміщень. Та навряд, каже Віктор Кусий, облрада добровільно віддасть приміщення, у які протягом років вкладала чималий ресурс.

«Імовірно, ітиметься про витребування у судовому порядку. Якщо місто стверджує, що нічого не віддавало, чому тоді облрада за свої кошти покращувала це майно? І хто буде рахувати ці кошти?», – каже Віктор Кусий.

Окрім того, ще два приміщення – на Устияновича та Лемківській – ЛОР в межах реорганізації фтизіатричної служби продала ще у 2017 році, і тоді претензій не було.

За словами Віктора Кусого, Львівська облрада вирішуватиме, що робити далі, після того, як отримає рішення суду із мотивувальною частиною – аби знати, які суд мав аргументи.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!