Чому модульні будинки не завжди добрий варіант та через що зростуть ціни на продукти. Підсумки доби

1577 0
Нині 5 січня та 316 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 10:37, відбій – о 12:34. Була активність ворожої авіації зі сторони білорусі.

Ракетні удари росії можуть бути комбінованими. Що це означає. Як заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, якщо їм не вистачить ракет на масований удар, то окупанти комбінуватимуть, застосовуючи високоточні ракети, застарілі ракети Х-22, комплекси С-300 у прифронтових регіонах, а також дрони-камікадзе.

Ситуація на фронті: Українські захисники зірвали плани ворога оточити Бахмут та захопити Соледар до 26 грудня. «Нам вдалось зірвати плани ворога. Навіть в умовах переваги противника в силах і засобах, вони не змогли виконати поставлену їхнім командуванням задачу – захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня», – заявив командувач Сухопутних військ ЗС України Олександр Сирський.

Разом з тим, за його словами, противник не відмовився від планів вийти на кордони Донецької області. Наступальне угруповання військ противника продовжує повзучий наступ на Донеччині. 

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна планує великий наступ на весну. На його думку найзапекліші бої відбудуться в березні цього року. «Це (коли ми побачимо більше) звільнення територій і нанесення остаточної поразки Російській Федерації. Наша мета, і ми її досягнемо, – це повернення до кордонів 1991 року, як Україна визнана всіма суб’єктами міжнародного права», – зазначив він.

За даними Генштаба (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Площанку Луганської області та Білогорівку, Соледар, Красну Гору, Виїмку, Підгородне, Бахмут, Курдюмівку, Майорськ, Північне, Водяне, Красногорівку, Веселе, Мар’їнку та Побєду – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 23 удари по районах зосередження ворога, а також п’ять – по позиціях його ЗРК. Також уражено 3 пункти управління та 2 склади боєприпасів. На східному напрямку, підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25, ударний вертоліт Ка-52 та БпЛА «Орлан-10».

Читайте також: Уряд оновив правила взяття на військовий облік. Що відомо. Зміни передбачають, зокрема строгіший контроль та цифровізацію багатьох процесів.

А також: Батько загиблого захисника зі Львівщини придбав три автомобілі для ЗСУ. «Мого сина вже не повернути, але є інші, заради кого треба боротися на усіх фронтах додав батько полеглого Героя», – сказав пан Василь, батько Героя.

Акцент дня: Майкл Каппоні відновлює міста після катастроф. Запитали про Україну. У Львові є кілька модульних містечок, які почали встановлювати після повномасштабного вторгнення росії. В одному з таких містечок проживає близько 350 осіб.

Однак американський бізнесмен Майкл Каппоні, відомий як один з ключових людей, що відіграють важливу роль у формуванні іміджу та зростання Маямі-Біч, вважає, що модульні будиночки в одних країнах «працюють», а в других – ні. Зараз Майкл зосереджує свої зусилля на GEM (Global Empowerment Mission – некомерційна організація, заснована у 2011 році як служба реагування на глобальні катастрофи – ред.). Він створив цю міжнародну організацію, яка за допомогою інноваційних, ефективних та модернізованих систем допомагає реагувати на глобальні катастрофи.

Тож він вважає, що об’єднувати 500 людей із травматичним досвідом, наприклад, в модульних будиночках інколи не найкращий вихід – ліпше поселити їх у різних локаціях. Він пропонує створювати умови для проживання в покинутих будівлях. Такою думкою він поділився під час саміту «World4Ukraine», що проходив у Польщі 6-9 грудня, партнером якого був медіа-хаб «Твоє місто».

Ключові події:

1. «Різдво забороняли й писали, що сектанти-християни святкують якогось там Христа», – Шумилович. Цього разу Різдво 7 січня зустрічатимуть на тлі повномасштабного вторгнення, як і ті, хто святкував 25 грудня. Через терористичні атаки ворога по критичних об’єктах для багатьох людей святкування може пройти без світла. Це не вперше росія намагається забрати можливість узагалі відзначати якісь свята. Так було і в радянські часи, коли українців називали сектантами. Однак це нічого не дало, розповів в інтерв’ю медіа-хабу «Твоє місто» доцент кафедри культурології УКУ, працівник Центру міської історії Богдан Шумилович.

На цю ж тему: Початок та завершення різдвяних богослужінь у Львові не припадатимуть на комендантську годину. Перші літургії починатимуться о 7:00-7:30, а останні – о 17:00 чи 21:30.

А також: Де у Львові організовують різдвяні обіди та вечері для потребуючих. Локації. безпритульні і малозабезпечені зможуть відчути святкову атмосферу, поїсти традиційних страв;

2. Тімоті Снайдер опублікував фото військового, що читає його книжку. Ним виявився випускник університету у Львові. Олександр Ширшин, випускник магістерської програми з управління неприбутковими організаціями Інституту лідерства та управління УКУ, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня;

3. Через використання генераторів на виробництвах в Україні подорожчають продукти. перебої з електроенергією на підприємствах у багатьох випадках є критичними. Через масові відключення світла виробництва змушені переходити на генератори, використання яких призведе до зростання цін на продукти в Україні. Зокрема, у Міністерстві аграрної політики та продовольства прогнозують підвищення цін на рівні 3-5%;

4. У «Дії» знову можна підтвердити власність на нерухомість. Послугу вимикали через війну. Довідка з Державного реєстру речових прав підтверджує, що ви є власником квартири, будинку або земельної ділянки. Понад 1 мільйон українців отримують її щорічно;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у січні. Афіші вистав. У час війни львівські театри продовжують тримати свій фронт та допомагати тим, хто цього потребує.

Читайте також: Де львів’яни можуть потренуватися. Огляд спорткомплексів.  

Tvoemisto.tv зібрало підбірку в кількох районах міста.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!