Чому на Горбачевського знову зрізають дерева

1755 0
Після того, як викорчують пеньки зрізаних дерев, на їхньому місці мають висадити нові.
Фото: Екологічна платформа

Фото: Екологічна платформа

На вулиці Горбачевського, поблизу скандальної ділянки, де планували збудувати багатоповерхівку, зрізали чотири дерева. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Франківської районної адміністрації Ігор Савка.

Читайте також: На Горбачевського замість скандальної забудови хочуть облаштувати сквер

За його словами, зрізали саме вуличні дерева, а не дерева, що росли на території земельної ділянки НАН України, де нещодавно зрізали дерева та планували збудувати 5-поверхівку.

«Дерева зрізали, згідно з висновками екологічної інспекції відділу екології ЛМР. Дерева були сухими і могли впасти на проїжджу частину. Якщо подивитися на їхній стовбур, то лише приблизно 5 см вздовж кори могли бути живими, а середина – гнила», – каже Ігор Савка.

Він додав, що райадміністрація домовилася з мешканцями, що після того, як викорчують пеньки зрізаних дерев, на їхньому місці мають висадити нові.

«Відповідного листа до місцевих активістів ми вже скерували», – додав Ігор Савка.

Читайте також: У Львові тимчасово заборонили обрізку дерев

Нагадаємо, сусідня земельна ділянка площею 0,39 га, що розташована за парканом, належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям.

Раніше містобудівні умови та обмеження на цю ділянку вже скасовували, проте Інститут відновив їх через суд. Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків почали протестувати. 17 травня виконавчий комітет ЛМР скасував відповідні містобудівні умови та обмеження. Місто планує облаштувати тут сквер.

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!