Чому на Львівщині досі не розпочали будівництво пункту пропуску «Боберка – Смольник»

1961 0
Наступне засідання міжурядової координаційної ради проведуть до кінця року і питання будівництва знову підніматимуть.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Турківщині триває ремонт дороги Боберка – Бориня, що входить до проєкту Малого Карпатського кільця та вестиме до міжнародного пункту пропуску «Боберка – Смольник». Початок ремонту ділянки є однією з умов польської сторони для того, аби проєкт з будівництва пункту пропуску розглядали на міжурядовій координаційній раді з питань регіонального співробітництва. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Роман Шепеляк.

«Польська сторона створила цей орган, щоби вирішити ключові питання транскордонного і міжрегіонального співробітництва. Його хотіли внести до пріоритетним на минулому засіданні ради. Та, на жаль, тоді його не внесли через низку факторів, серед яких була побудова дорожнього покриття», – каже він.

Читайте також: Нову дорогу зі Славського до Закарпаття прокладуть за 122,6 млн грн

Із польського боку також наголосили, що питання будівництва пунктів пропуску можуть розглянути вже після завершення розпочатих інфраструктурних проєктів реконструкції і будівництва. Потім мають провести спільний аналіз потреб і можливостей на урядовому рівні.

Роман Шепеляк додає, що «Боберка – Смольник» є одним із пріоритетних пунктів, бо дозволить налагодити господарську і не тільки діяльність віддалених карпатських районів. Наступне засідання міжурядової координаційної ради проведуть до кінця року і це питання знову підніматимуть.

Нагадаємо, що минулого року під час візиту тодішнього голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, очільника ЛОР Олександра Ганущина та старости Бєщадського повіту Марека Андрухо визначили, що, аби відремонтувати дорогу С141908 Боберка – Бориня та створити тут міжнародний пункт пропуску, необхідно 671 млн гривень. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!