Чому вчора на Львівщині лунала сирена. Головне за добу

688 0
Коротко про головні новини за добу на Львівщині.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Упродовж 2 та ночі 3 березня сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області один раз – о 18:55. Була загроза удару крилатими ракетами з території poсії. Небезпека тривала менш ніж 20 хвилин та не справдилась. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні, о 09:11, знову сирени сповістили про небезпеку. Тривога ще триває. 

Прихисток переселенців. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 70 людей. До Перемишля з нашої області вирушили 1074 особи.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 10 ударів по позиціях ворога, – Генштаб

Медицина. У Львівській області зафіксували перші два випадки захворювання на новий підвид штаму коронавірусу Omicron – «Кракен». Захворіли жительки Львова. Вони перенесли хворобу легко та вже одужали. Окрім Львівщини, новий штам коронавірусу виявили ще у 5 областях.

У Дрогобицькій міській лікарні відкриють сучасний кабінет МРТ. Зараз тривають ремонтні роботи – реконструюють дах хірургічного корпусу та облаштовують кабінет під МРТ. Апарат для дослідження внутрішніх органів та тканин придбають незабаром.

Освіта. У Львівському національному університеті імені Івана Франка відкрили лабораторію штучного інтелекту. Вона дасть можливість студентам, аспірантам та молодим спеціалістам сфери ІТ долучатись до проєктів та практичних досліджень у галузі технологій штучного інтелекту. Лабораторію відкрили за сприяння Львівської ОВА та ІТ-компанії ELEKS. 

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

Також у Франковому виші запрацювала навчальна лабораторія сенсорної електроніки. За допомогою новітнього обладнання студенти та науковці зможуть проводити експериментальні дослідження в таких напрямах «Цифрової обробки сигналів», «Тестування електронних систем», «Електромеханічних систем автоматизації», «Сенсорної електроніки», «Сенсорних систем».

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!