Чому на Львівщині лунала сирена і як минув візит президента Зеленського. Головне за добу

952 0
Коротко про головні події минулої доби у Львівській області.
Фото: TRT World

Фото: TRT World

Сирена. Повітряна тривога о 23:51 лунала через загрозу ракетного удару з акваторії Чорного моря. На Львівщині все спокійно. Небезпека не справдилася. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Прихисток переселенців. Двома евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 213 людей. До Перемишля зі Львівщини вирушили 680 осіб.

Читайте також: Підприємці у Львові можуть отримати фінансову підтримку. Що пропонують

Перетин кордону. Через пункти пропуску у Львівській області з України виїхали 21 тисяча 9 людей. Повернулися – 19 тисяч 807 громадян нашої держави.

Підозрілі об'єкти та особи. Поліція області опрацювала 1560 звернень щодо підозрілих осіб та об‘єктів.

Візит президента. Львівщину відвідали президент України Володимир Зеленський, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Вони обговорили питання, які стосуються Запорізької АЕС, українських полонених, теракту в Оленівці, експорту зерна тощо. Зеленський підписав домовленість щодо допомоги у відновленні інфраструктури з Ердоганом.

Читайте також: У лікарнях Львівщини із Сovid-19 перебуває більш ніж сто хворих

Перед зустрічами глава держави провідав поранених українських захисників, вшанував пам'ять загиблих Героїв України на Марсовому полі, поспілкувався з викладачами та курсантами Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, оглянув виставку картин Марії Примаченко у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!