Чому Львівщина досі без начальника юстиції?

1919 1
Сьогодні, 28 квітня, у Львові представили нового в.о. начальника Головного управління юстиції Львівщини – Ярослава Жукровського. Попри те, що у Міністерстві юстиції оголошували конкурс на посаду начальника, його обрати так і не змогли, відтак, призначили виконувача обов'язків начальника.
фото: lvivjust.at.ua

фото: lvivjust.at.ua

Ситуацію із призначенням у коментарі tvoemisto.tv пояснив заступник Міністра юсииції Гія Гецадзе, який приїхав на представлення Ярослава Жукровського.

«Процес із призначенням тривав так довго, тому що у нас було мало інформації про кандидатів - сказав він. - Ми не змогли обрати начальника, тому що ми боялися допустити помилку. Ніхто не застрахований від помилки».

За словами Гії Гецадзе, що стосується посади начальника області – то ця посада досі вакантна. "Ми будемо оголошувати на цю посаду повторний конкурс. Новий конкурс на вакантну посаду начальника буде оголошено у найближчому майбутньому", - зазначив він.

Відтак, заступник міністра закликав громадськість надсилати на його електронну скриньку, як рекомендації щодо кандидатів на посаду начальника, так і негативні відгуки про них – всі листи будуть розглянуті.

Що ж стосується призначеного на посаду в.о. начальника ГУ юстиції Львівщини, то за словами Ярослава Жукровського він планує брати участь у всіх наступних конкурсах на посаду начальника. Разом із тим, за його словами, він пообіцяв міністру юстиції, що якщо він за 6 місяців на Львівщині не буде зроблено кроків, які дозволять перезапустити роботу управління юстиції області - він напише заяву на звільнення.

Процедура вибору начальника, яка діє в Міністрестві юстиції, передбачає, що кадрова комісія вислуховує кандидатів. Вони також складають іспити. Комісія не визначає переможців – це своєрідний фільтр, який може рекомендувати різних кандидатів на посаду. При цьому навіть різні члени комісії можуть рекомендувати кандидатів. А остаточне рішення залежить виключно від міністра юстиції.

Ярослав Жукровський раніше не працював в органах юстиції. Новий в.о. начальника ГУ юстиції Львівщини попередньо працював у центрі політико-правових реформ Ігоря Коліушка, у Львівському юридичному товаристві, у Центрі "Наше право", у бізнес сфері, працював у юридичному консалтинговому бюро Жукровського та в рамках цього бюро був представником корпорації Microsoft в Західній Україні. Останні 6 років Ярослав Жукровський працював помічником судді Конституційного суду Петра Стецюка і був його науковим консультантом.

 

Підготувала Наталія Горбань


Читайте також:
28 Квітня, 2015 15:29
Гена "Підготувала Наталія Горбань" - спасибо за то, что Вы подписались и за то,что понятно и доходчиво расписали в этой статье о сути изложения.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!