Чому на Сихові у Львові досі не почали будувати Палац спорту

4456 0
Торги із визначення підрядника відбулись ще торік у листопаді.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Торік у листопаді у Львові визначили підрядника для будівництво Палацу спорту на Сихові. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Палац ігрових видів спорту» Іван Садовий, у торгах перемогло ТОВ «Альтіс-Констракшн». Вартість робіт в процесі торгів знизилась із 620 млн грн до 499.

Читайте також: Як виглядатиме спорткомплекс на Кастелівці. Візуалізація

Але, каже Іван Садовий, Держаудитслужба Західного офісу провела моніторинг і дала висновок про скасування цих торгів – мовляв, були порушені вимоги Закону про закупівлі.

«Ми не погодились з цим висновком і подали позов до Львівського окружного адміністративного суду про його скасування. 13 липня суд задовольнив наш позов і скасував висновок Держаудитслужби», – говорить Іван Садовий.

Тож зараз на ділянці, де мають збудувати «Палац спорту», ведуть підготовчі роботи. Але саме будівництво не починають через відсутність фінансування.

За словами Івана Садового, потреба у фінансуванні на 2020 рік становила 220 млн грн. На початку року з міського бюджету виділили 20 млн, але через епідеміологічні заходи, потреба у яких виникла через пандемію, 11 млн у Палацу спорту забрали. Тепер керівництво проєкту готує документи на державний конкурс і сподівається отримати кошти із державної субвенції. Для початку робіт потрібно щонайменше 60 млн грн або принаймні гарантію, що фінансування в такому обсязі буде найближчим часом.

«На початковому етапі є певні роботи, що потребують безперервного технологічного процесу. Почати роботи, розробити котлован і залишити у такому стані – це буде, по-перше, розірвання технологічного процесу, по-друге, призведе до збільшення витрат. Це буде нераціональне використання коштів», – пояснює Іван Садовий.

Читайте також: Зелена лінія. Як планують з'єднати Сихів та центр Львова

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2017 року у Львові затвердили проєкт будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін». У березні 2018-го виконком міської ради погодив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту.

На початку жовтня 2018 року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стало замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проєктну документацію передбачили близько 16 млн гривень. 

Відбулось два тендери, але їх скасували через те, що подавався лише один учасник, що суперечить законодавству. На третій тендер подались двоє учасників, а початкову вартість торгів зменшили майже удвічі.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!