Чому на вулиці Коперника у Львові зрізають дерева

4343 4
Згодом тут мають облаштувати вело-пішохідну доріжку.
Візуалізація: ЛКП "Інститут просторового розвитку"

Візуалізація: ЛКП "Інститут просторового розвитку"

На вулиці Коперника уздовж підпірної стінки, де згодом мають облаштувати вело-пішохідну доріжку, почали зрізати дерева. Як пояснила керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, це дозволить укріпити підпірну стінку та облаштувати оглядові майданчики.

Читайте також: У Львові тимчасово заборонили обрізку дерев

«Із початку ХХ ст. на вершині схилу ріс грабовий живопліт, про що свідчать датовані фото. Проте у 70-х роках його перестали належним чином доглядати: поміж граби засіялися клени, які спочатку стригли разом із грабами. Клени витіснили граби, тож стригти живопліт надалі не було сенсу. Клени, що ростуть з проміжками 30-40 см, відпустили рости. Внаслідок стрижок вони набули дивакуватих форм. Все було нормально, допоки клени не виросли високі і вітер почав їх розхитувати», – написала на своїй сторінці у Facebook Олександра Сладкова.

За її словами, це спровокувало розхитування схилу, а для надійного його укріплення необхідно облаштувати підпірну стінку з фундаментом.

«Це неможливо зробити, не завдавши непоправної шкоди кленам, тому вирішили комплексно укріпити схил і забрати самосівні клени, проте зберегти дерева, що ростуть на схилі, та підсадити нові дерева та кущі, що будуть не лише тримати, а й прикрашати схил. Основна функція укріплення – за підпірною стінкою, яка дозволить навіть організувати оглядові майданчики», – додала Олександра Сладкова.

Читайте також: Як може виглядати озеро на Панча у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, Галицька районна адміністрація 16 квітня підписала договір про облаштування вело-пішохідної зони на вулиці Коперника від вулиці Грабовського до вулиці Колесси. За проектом тут висадять 25 дерев та 1005 кущів. 


Читайте також:
25 Травня, 2019 01:25
ооо [***]s://petition.[***]/petition/53660?fbclid=IwAR0bwNsrwinEnGt_bIMApmMkd2vVpQd_y0mx2_IBRFp9mw9mdC3gypFYAnY
21 Травня, 2019 14:39
Галя Фєдя, а ти там коли був востаннє? Там жах просто.
21 Травня, 2019 12:46
666 ... дерева , які ростуть на схилах укріплюють тії схили ... але пані "директор" іншої думки ... може , вона думає по іншому ( іншим місцем) ...
21 Травня, 2019 10:25
Федя Попередній вигляд, попри візуальну "закинутість" є гарніший та затишніший від запроектованого
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!