Як ЗСУ звільняють Донбас і південь та Сергій Притула про майбутнє України. Головні новини

1758 0
Нині 24 вересня та 213 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Володимир Зеленський, Телеграм

Фото ілюстративне: Володимир Зеленський, Телеграм

Ситуація на фронті. Збройні сили України звільнили село Яцьківка на Донеччині, про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Щодо ситуації на півдні України, то за словами керівниці об’єднаного пресцентру Сил оборони ОК «Південь» Наталі Гуменюк, там тривають запеклі бої, за результатами яких Сили оборони поступово закріплюють нові звільнені території.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Спірне, Соледар, Бахмутське, Одрадівку, Курдюмівку, Зайцеве, Майорськ, Кам’янку, Авдіївку та Опитне. Авіація і ракетні війська і артилерія Сил оборони вразили, відповідно 18 та 20 районів зосередження живої сили і техніки противника. А також: 7 позицій зенітних ракетних комплексів та 3 – протиповітряної оборони, 6 пунктів управління, та 4 склади з б/к.

Фото: ЗСУ

На цю ж тему: Повітряні сили ЗСУ за день збили 6 дронів-камікадзе та штурмовик Су-25.

Акцент дня. Сергій Притула: «Уранці встали – запитайте, що зробили для армії». Якою є комунікація волонтерів із владою, чому реформування освіти не менш важливе, аніж відбудова країни, чому лише ЗСУ можуть дати нам уявлення України майбутнього, – Tvoemisto.tv обговорило в спецпроєкті «Акценти Твого міста» з волонтером Сергієм Притулою.

Чому це важливо? Перед нами зараз стоїть найбільший виклик: ми або відстоюємо незалежність, або зникаємо з політичної карти світу. Хочеться залишити майбутнім поколінням державу, яка має право на існування в іншій системі координат, аніж та, в якій ми жили більш ніж 30 років.

Ключові події:

1. У звільненого з полону Михайла Діанова не зрослася рука і бракує 4 сантиметри кістки. Йому потрібно зробити декілька операцій, а потім захисника чекає фізіотерапія;

2. 1000 доларів за довідку. На Львівщині працівників лікарні викрили на корупційній схемі. Медики за хабар визнавали непридатність для служби в ЗСУ за станом здоров’я;

3. Чи будуть у школах Львова вводити масковий режим через Covid-19. Наразі деякі школи вже ввели їх носіння серед учнів та персоналу;

4. СБУ викрила хакерів зі Львова, які продали росіянам майже 30 млн акаунтів. Підозрювані зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу;

5. ​​Поезія в укритті і концерт «Місячна соната». Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 24-25 вересня.

Історія Львова. Соломія Крушельницька. Унікальні фото та один з останніх записів виступу відомої співачки.  23 вересня виповнилось 150 років від дня народження славетної співачки, що своїм талантом підкорила увесь світ. Що її пов'язувало зі Львовом і де саме знайшла вічний спочинок – старша наукова працівниця Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Роксоляна Мисько-Пасічник.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!