Чому не варто пропускати сніданок? 5 порад експерта

4227 0
Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком, а даремно – кажуть дієтологи. Згідно з дослідженнями, проведеним в університеті Алабами під керівництвом вченого Мартіна Янга, сніданок, як найперший прийом їжі, програмує наш організм на весь день. Чому і чим варто снідати?
Фото: ceprekrasno.com.ua

Фото: ceprekrasno.com.ua

Експерт дає такі поради щодо сніданку:

1. Мартін Янг пояснює: якщо ми не снідаємо, у нас сповільнюється обмін речовин; повільніше спалюються калорії; знижується працездатність організму. Натомість абсолютно протилежна картина спостерігається, коли ми поснідали висококалорійними продуктами: пришвидшується метаболізм; організм активніше витрачає енергію; підвищується працездатність, поліпшується самопочуття.

2. Вчений вважає, що можна поєднувати яйця, сосиски і бекон, а також інші калорійні продукти. Якщо їсти вранці жирні продукти, наш організм буде розщеплювати жири протягом всього дня і, відповідно, це сприяє схудненню.

3. Омлет на сніданок – користь на весь день. Вчені стверджують, що позбутися зайвої ваги можна, снідаючи омлетом. За їх словами, з'їдений зранку омлет – це мінус 18% калорій. Був проведений такий експеримент: учасники в перший день на сніданок з'їдали омлет з трьох яєць. На наступний день їм дали велику булочку з сиром і з йогуртом. Обидва прийоми їжі були однакові за кількістю калорій, однак вони привели до різних результатів. Учені вимірювали рівень гормону голоду в організмі. Після булочки рівень голоду виявився вищим, ніж після омлету. Це ж підтвердилося відчуттях самих піддослідних.

Фото: bodyofyourdream.comuf.com

Читайте також: 10 продуктів, з яких корисно почати день

4. Не рекомендують їсти на сніданок. Дієтологи кажуть, звичайні бутерброди, які ми їмо на сніданок, дають нам величезну кількість калорій, але нічого корисного в собі не несуть. Адже білий хліб – це продукт рафінований. У складі ковбаси, звичайних сосисок, сардельок, дуже складно знайти щось корисне, це ж стосується масла і майонезу.

5. Корисні продукти на сніданок. Для корисного і здорового сніданку дієтологи радять вибирати цільнозерновий хліб, хліб з висівками, клітковину - це можуть бути листя салату, стебло селери, зелень. Замість ковбаси - натуральне відварне м'ясо і омлет. Також фахівець рекомендують їсти на сніданок кашу, так як злакові дають великий приплив енергії і є складними вуглеводами, які дозволяють протриматися до обіду.

За матеріалами Ukr.media

Читайте також: 5 простих рецептів корисних сніданків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!