Чому не вимикають підсвітку «Арени Львів», ЛОДА і пам’яток?

4737 0
З 1 грудня у Львові вимикають світло різним споживачам – і мешканцям, і підприємствам. Львів’яни обурюються, що їм не надходять попередження про час і тривалість відключення, не називають точні адреси, де не буде світла. Натомість, пишуть вони у соцмережах, світло чомусь не економлять, відключаючи підсвітку пам’яток у центрі міста, стадіону «Арена Львів», будівлі Львівської ОДА. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, чи можна за рахунок цих об’єктів не відключати електрику у помешканнях львів’ян?
Фото: ltdaily.info, stadion.lviv.ua, terra-z.ru

Фото: ltdaily.info, stadion.lviv.ua, terra-z.ru

Директор стадіону «Арена Львів» Денис Ринський розповів Tvoemisto.tv, що адміністративні будівлі стадіону не підсвічуються, але відбувається штучне освітлення поля, адже цього потребує технологія зимового вирощування трави.

«Сьогодні (5 грудня) і ще 11 грудня у нас футбольні матчі – дуже відповідальні. Використання електроенергії для поля відбувається в межах лімітів, і, звичайно, при можливості ми економимо електроенергію. Проте технологія догляду за газоном має певні вимоги. Маємо докласти всіх зусиль, аби газон відповідав вимогам УЄФА, оскільки 11 грудня у нас матч Ліги Європи. Це питання узгоджене з «Львівобленерго» та Львівською міською радою», – пояснив Денис Ринський.

Наприклад сьогодні, з його слів, взагалі не працюють лампи, бо сьогодні – футбол.

Читайте також: Де у Львові 5 грудня відключають світло? Перелік вулиць

«Після матчу 11 грудня будемо зменшувати навантаження, але в другій половині лютого відбудеться один з найважливіших матчів з історії львівського футболу – гра 1/8 Ліги Чемпіонів. Тобто поле має бути просто в бездоганному стані, і це важливо для міста. Тому вже з другої половини січня ми відновимо активне використання технології, адже інакше трава може просто не вирости…» – пояснив він.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили, що підсвітку будівлі ОДА вмикають, проте вона не споживає багато електрики. «Це – енергоощадна світлодіодна система освітлення», – пояснили в адміністрації.

Заступник директора ЛКП «Львівсвітло» Михайло Трач розповів, що підсвітка пам’яток не є дуже енергоємною, бо ЛКП відповідає за освітлення тільки 11 таких об’єктів, зокрема, вежа Корнякта, Домініканський собор, храм Марії Сніжної, Органний зал (костел Марії Магдалини) та інші. Всі інші будівлі, які підсвічені в центрі, з його слів, – це банки, магазини, які самі ж за цю підсвітку відповідальні.

Також він поінформував, що зараз окремих рішень щодо економії електроенергії в ЛКП «Львівсвітло» не приймали, оскільки активно економили електроенергію ще влітку. Нагадаємо, в літній період нічне освітлення у Львові з метою економії вимикали раніше.

«Ми вкладаємось у виділені нам ліміти», – додав Михайло Трач.

Додамо, енергетики просять підприємства Львова працювати вночі, а львів’ян обмежити користування ліфтами і вмикати пральні машини вночі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!