Чому не вимикають світло на Сихові та Рясному?

6714 0
Львів'яни із різних частин міста вже декілька тижнів змушені миритись із систематичним відключенням електроенергії. У деяких будинках світло вимикають навіть двічі на день. Проте таких районів міста як Сихів та Рясне аварійні відключення не торкнулись зовсім. Tvoemisto.tv за численними проханнями читачів спробувало з'ясувати, чому у цих районах не вимикають світла.

Керівник відділу корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго» Галина Єлісеєнко прокоментувала Tvoemisto.tv: «Графіки аварійних відключень фактично не є графіками точного вимкнення електроенергії. Кожне вимкнення – це вимушений захід по зниженню використання електроенергії у разі виникнення проблем у мережі.  Такі графіки укладаються щорічно. Зазвичай, вони лежали без використання, але цогоріч у зв'язку зі скороченням видобутку вугілля на Сході виникають значні проблеми із електроенергією в країні загалом. Люди споживають її більше, аніж виробляється. Тому і доводиться застосовувати ці, так звані, графіки аварійних відключень. Вулиці та будинки, в яких вимикатиметься світло, обираємо не ми, вони вже затверджені у цих графіках багатьма інстанціями не лише власне львівськими. Адже енергетичну систему можна порівняти із організмом людини, із його кровоносною системою. Якщо якісь проблеми із серцем, то страждає весь організм. В той самий час, якщо захворіла якась одна судина, то ми не можемо її просто забрати, бо буде збій у всьому організмі. Сьогодні є дуже багато думок із того приводу, що ми на Львівщині можемо окремо видобувати більше вугілля на потреби області. Але це – абсурд, адже енергетична система є одна на всю країну і ми не можемо от так просто з неї вийти. Тому на Сихові та Рясному електроенергію не вимикають лише тому, що згідно з графіками це легше зробити із найменшими збитками в інших районах міста».

У ПАТ “Львівобленерго” з 1 грудня (відколи вперше запровадили графіки аварійних відключень) намагаються пояснити, чому нема конкретних графіків, через що вимикають електропостачання та кому, а також як діяти в умовах аварійних відключень, пише Львівська пошта
Чому? У Львівській області, як і в усій країні, введено в дію графіки аварійних вимкнень електропостачання через виникнення дефіциту потужності в єдиній енергосистемі України для збереження її цілісності. 
Хто? Вказівку “Вимикати!” енергокомпанії дає диспетчер ДП “НЕК “Укренерго”. 
Кому? Графіки аварійних вимкнень – це 10 черг: перші п’ять – підприємства, решта – населення. Для кожної є певна потужність, на яку потрібно вимкнути. Диспетчер ДП “НЕК “Укренерго” визначає, яку чергу вимикати і коли.
Нема конкретних графіків, бо... Вимкнення відбуваються в режимі реального часу, вказівки про вимкнення надходять упродовж дня і не ма­­ють планового характеру, тож передбачити, кого і коли вим­кнуть, попередити спожи­вачів енергокомпанія не може. 
Як поводитися? В умовах аварійних відключень споживачам варто не користуватися ліфтами (!), вимикати електроприлади, виходячи з дому, використовувати електроенергію ощадливо. У разі виникнення надзвичайних ситуацій у Львів­обленерго просять телефону­вати за номером 0-800-50-15-68.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 грудня, о 08:15 спеціальним розпорядженням центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми ДП НЕК «Укренерго» на Львівщині вчергове введено в дію графіки аварійних відключень сумарною потужністю 135 мегават. Які вулиці відімкнуть?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!