Чому небезпечно залишати авто на відкритому сонці?

6678 0
Автомобілі стають небезпечними, якщо їх надовго залишати під відкритим сонцем. Частка бензолу в закритому, непровітрюваному, авто, досягає критичного рівня.
фото: autoria.org avia-avto.com avtomasta.ru

фото: autoria.org avia-avto.com avtomasta.ru

У транспортному засобі, припаркованому в тіні, із закритими вікнами, рівень бензолу може досягати від 400 до 800 мг. Якщо ви припаркувати авто на сонці при температурі вище 16 градусів, рівень бензолу досягає до 2000-4000 мг, що в 40 разів вище допустимого рівня, – повідомляє Львів транспортний / ВелоЛьвів.

Коли ви сідаєте в автомобіль із закритими вікнами, вам у дихальні шляхи потрапляє надмірна кількість бензолу. Бензол – це токсин, котрий вражає нирки, кістки та печінку. Гірше того, організму дуже важко видалити цю токсичну речовину. Перш ніж кондиціонер почне охолоджувати, він викидає все застояне в системі повітря. Цей перший потік гарячого повітря є небезпечним, тому що містить бензол – токсин, який викликає рак (потрібен час, щоб помітити запах нагрітого в машині пластика). Тому важливо упевнитися в цьому і залишати вікна відкритими на декілька хвилин.

Читайте також: Львів’янам порадили як захистити авто від крадіжки

Після провітрювання авто, можна вмикати кондиціонер. Рекомендовано залишити вікна відкритими ще на кілька хвилин, щоб автомобіль «видув» усе токсичне повітря. Зауважимо, що багато із знайдених в бензині незв'язаних вуглеводнів – (особливо ароматичних, начебто бензолу), а також різні добавки є канцерогенами.

Читайте також: Львів’янам презентували новинку Audi Q7. Три цікаві факти

Підготував Володимир Домбровський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!