Нові автобуси «Електрону» виїдуть на дороги Львова уже цього тижня

5713 0
Появу нових автобусів від «Електрону» очікували у Львові ще на початку лютого цього року. Сьогодні, 25 травня, відбулось представлення нового транспорту. Tvoemisto.tv дізналось, коли містом повинні курсувати ці автобуси та на яких маршрутах.
фото: cdn2.autocentre.ua/

фото: cdn2.autocentre.ua/

Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі міськради, нові автобуси повинні перейти на баланс міста, згідно договору, укладеним між концерном «Електрон» та АТП-1, до 31 травня.

Проте, директор ЛКП «Львівелектротранс»  Михайло Сидорович запевнив, що нині відбувається фінальний етап підписання договору з приводу списання автобусів місту. Тому очікується, що нові автобуси від «Електрону» повинні виїхати на свої маршрути уже цього тижня.

Загалом місто закупило 7 автобусів на сьогодні комунальному автотранспортному підприємству виробник передав 7 одиниць. Усі вони курсуватимуть на одному маршруті, який з’єднає мікрорайон Сихів та центр міста, а саме на маршруті «4а»

«Згодом ми випустимо автобуси на ще три маршрути, але на наше переконання усі вони повинні курсувати через центр. Тому що це є екологічно-чистий транспорт», - розповів Михайло Сидорович

Щодо нових автобусів, то вони мають бути низькопідлоговими і зручними для пасажирів з особливими потребами (трап для посадки-висадки). Також в новому транспорті має бути передбачено озвучення зупинок, а також електронне табло, на якому висвічуватимуть назви зупинок. Автобуси є довжиною від 11,9 м до 12,5 м та пасажиромісткістю не менше 100 осіб (щонайменше 30 сидячих місць). 

Нагадаємо, що нещодавно АТП-1 оголосило тендер на закупівлю ще 55 нових низько підлогових автобусів, витративши на це орієнтовно понад 200 млн. грн. Відкриття тендерних пропозицій в рамках оголошеного тендеру було заплановано на 26 лютого. Проте, зрештою Антимонопольний комітет скасував тендер.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!