Куди скаржитись львів’янам, якщо після дощу «попливли» вулиці

2494 0
Мешканці нарікають, що під час зливи дощоприймачі не можуть впоратись із великою кількістю опадів.
Фото: Марта Гатало

Фото: Марта Гатало

Учора, 23 липня, під час зливи мешканці вулиці Личаківської та прилеглих скаржились у соцмережах на накопичення води на вулиці та на те, що дощоприймачі не встигали поглинати воду.

Читайте також: Люки і дощоприймачі більше не встановлюватимуть на тротуарах і велодоріжках

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець, деякі дощоприймачі на Личаківській навмисне тимчасово закриті через ремонтні роботи.

«Там відбувається комплекс будівельних робіт, що тягне за собою нагромадження ґрунту чи піску, через що там є навантаження на дренажну систему, на дощоприймальні сітки. На них помістили захист від мулу, який може потрапляти у дренажну систему. Через наявність цього захисту в деяких точках, зокрема на перехресті з вулицею Мучною, дренажна система не спрацювала належним чином. Проте це не пов’язано з дефектами», – запевняє він.

За словами Олександра Одинця, у міськраді направили звернення до замовника (ЛКП «Львівавтодор») та підрядника робіт (ТОВ «Онур Конструкціон»), аби на вулиці Личаківській під час злив забезпечували належну роботу дренажної системи.

Читайте також: Чому знову «попливла» вулиця Стуса і хто за це відповідатиме

Крім цього, злива в чергове паралізувала рух на вулиці Стуса. Зокрема вода накопичилась на трамвайних коліях. Однак, за словами Олександра Одинця, дренажна система міста працює у звичному режимі.

«Дренажна система міста в цілому функціонкує нормально. Іноді виникають окремі випадки несправності деяких елементів: дощоприймачів, під’єднань тощо. Ми намагаємося реагувати якомога швидше, а служби, які за це відповідають, усувають недоліки», – каже він.

Також Олександр Одинець радить львів’янам у подібних випадках звертатись на Гарячу лінію міста за телефоном 1580 чи у Facebook, або телефонувати у районні адміністрації чи управління інженерного господарства ЛМР за номером (032) 297 59 497.

Читайте також: Куди звертатись, аби почистили дощоприймачі біля вашого будинку

Нагадаємо, під час будівництва вулиці Стуса, львів’яни зауважували, що ремонт вулиці відбувається із порушеннями. Зокрема, йшлося про те, що стоки води на пішохідних переходах розташовані зависоко і вода не потрапляє у дощоприймачі. Однак за кілька тижнів після відкриття вулиці, на перехресті з Липовою Алеєю провалився асфальт. Підрядника, який виконував роботи, — ТОВ «Онур конструкціон», зобов’язали відремонтувати ділянку дороги власним коштом. А під час однієї з останніх злив трамвайні колії залило сумішшю піску, води та сміття.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!