Чому Садовий переміг Синютку та третя хвиля Covid-19. Головне за 22 листопада

17904 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Вибори 2020. Андрій Садовий перемагає у другому турі виборів голови Львівської ОТГ. За даними соціологічної компанії Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера, за Садового проголосували 62,8% виборців, натомість за Синютку – 37,2%. За даними агенції Fama, Садового підтримали 62,3% мешканців ОТГ, а Синютку – 37,7% виборців.

Читайте також: Знову Садовий. Кар’єра, статки та передвиборчі обіцянки мера

Садовий задоволений явкою львів’ян на виборах і готовий співпрацювати з «Європейською солідарністю», про це він сказав у коментарі Тvoemisto.tv після оголошення результатів екзит-полів.

У штабі кандидата на голову Львівської ОТГ Синютки переконані, що Львів таки проголосував за зміни і що вже завтра Львів буде іншим, ніж вчора.

Надолужувати чи обганяти – це складніше, ніж втримувати результат. За словами директорки українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталії Зайцевої-Чіпак, відрив у першому турі на 10% теж була велика перевага. І Садовому вдалося втримати свої позиції, а Синютка все ж рухався не настільки швидко, щоби перемогти.

Читайте також: Хто такий Синютка, який зайняв друге місце

За даними ЦВК, середня явка у другому турі виборів міських голів в Україні 22 листопада склала 29,53%. У Львові на дільниці прийшли 38,94% виборців. Найактивніше голосували у Сихівському районі – орієнтовно 41,7% (48 184) виборців.

У Львові відкрили три кримінальних провадження (одне у Личаківському та два – у Сихівському районах) за фактами підписування представниками дільничних виборчих комісій протоколів про підрахунок голосів виборців до завершення голосування.

У Дрогобичі, де в неділю проходили вибори міського голови, спостерігачі зафіксували близько сотні молодиків, що прибули на автобусах з львівською реєстрацією. Чоловіки заявили, що будуть охороняти виборчі дільниці.

Читайте також: «ЄС» у Львові звинуватила Fama у порушенні. В агенції кажуть, що таким чином залучають читачів

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 963 хворих (463 за попередню). Разом 40 879. Одужали – 26 398 особи (+ 476 за дві доби), померло – 1 140 (+ 21).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 26 659 осіб (12 079 за попередню). Загальна кількість 624 744 пацієнтів. Одужало – 286 917 (12 593 за дві доби), померло – 10 951 особи (+353).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 59 006 осіб (плюс 2 412 за дві доби), Харківська – 51 398 (+ 1 146), Львівська – 40 879 (+ 963) та Одеська області – 37 365 (+ 1 312 за дві доби).

Читайте такожЯк проходить голосування у львівських лікарнях, де перебувають хворі на Covid-19

За добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 199), Дніпропетровській (1 017), Київській (962), Сумській (779) та Запорізькій (765) областях.

Covid-19 – Головне. Прем’єр Шмигаль розповів, що на випадок, коли не спрацює карантин вихідного дня, в уряді вже активно розробляють план Б з протидії коронавірусу. Однак жодних деталей цього плану не назвав.

МОЗ закликав українців користуватися засобами захисту, оскільки саме масове дотримання протиепідемічних правил допоможе Україні уникнути жорсткого карантину.

Спецпредставник ВООЗ по коронавірусу Набарро передбачив третю хвилю пандемії в Європі на початку 2021 року, якщо уряди країн не зроблять необхідних кроків для стримування інфекції. 

Читайте також: Львів і його села. Як місто розширювало свої території

«Вони (очільники европейських країн) упустили можливість створення необхідної інфраструктури протягом літніх місяців, після того, як взяли під контроль першу хвилю. Зараз у нас друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідної інфраструктури, у нас буде третя хвиля на початку наступного року», – сказав він.

Працівники одеського ринку «Сьомий кілометр» перекрили дорогу на Овідіополь на знак протесту проти «карантину вихідного дня» і залишилися ночувати на трасі.

Грошей немає. Екс в.о міністра економіки Кухта заявив що підтримка підприємців в галузях, по яких б’є локдаун – це близько 20 млрд грн. «Цих грошей зараз немає в бюджеті України. Там грошей на межі, щоб виплачувати пенсії та зарплати», – додав він.

Читайте також: Львів’ян просять підтримати створення повнометражного українського фільму. як це зробити

Білорусь не здається. У Мінську в неділю пройшла чергова акція протесту – люди сформували колони, силовики розганяли протестувальників, застосовували спецзасоби. За даними правозахисників, у Білорусі загалом затримали понад 350 людей.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!