Чому самотність шкідлива для здоров’я. Пояснює МОЗ

3352 0
Найкраща пігулка від самотності, а разом з цим і від багатьох хвороб – це спілкування.
Фото: Kinga Cichewicz

Фото: Kinga Cichewicz

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чим загрожує самотність для здоров'я. «Наслідки самотності шкідливіші, ніж може здатися на перший погляд. Самотні люди більше ризикують захворіти на серцево-судинні хвороби, в них можуть знижуватися когнітивні функції, порушуватися сон, посилюються симптоми депресії», – написала Супрун.

Вона додала, що для самотніх людей зростає ризик передчасної смерті з усіх причин та в цілому вони відчувають себе менш щасливими.

Читайте також: Руйнівники міфів. Уляна Супрун про манту, перекис водню та ВСД

За її словами, дослідження свідчать, що тисячі друзів у Facebook не підтверджують соціалізованість та готовність спілкуватися людини, а подекуди навіть негативно впливають на когнітивні функції.

«Це не означає, що лишатися на самоті з затишним інстаграмом – катастрофа. Звісно, що час від часу треба знаходити можливість побути наодинці з собою. Головне, щоб все відбувалося збалансовано», – радить Супрун. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!