Чому сьогодні не у всіх районах Львова було чутно сирени про відбій

2833 0
Доки у місті не відновлять повністю електроенергію, про повітряну небезпеку мешканців сповіщатимуть автомобілі з гучномовцями.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

10 жовтня у більшості районів Львова не спрацювала система оповіщення про відбій та завершення ракетної небезпеки, яка тривала близько 5 годин. Системи оповіщення не спрацювали через те, що було відсутнє електропостачання, також проблеми виникли у роботі мобільних операторів. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко.

«У ту хвилину, коли був відбій, не працювала система стільникового зв’язку, через відсутність електропостачання певний час був відсутній також вай-фай. Потрібен був час, щоб мобільні оператори могли відновити роботу через залучення генераторів. Так само потрібно було скоординувати роботу служб», – пояснив Андрій Москаленко.

З його слів, по завершенню повітряної тривоги оперативний штаб напрацював рекомендації, відтак, якщо до кінця доби не вдасться відновити електропостачання у місті повністю, про це сповіщатимуть автомобілі з гучномовцями, які їхатимуть за визначеними графіками у райони, де не працює централізована система оповіщення.

«Очікується до кінця дня відновлення системи оповіщення, але це залежить від динаміки виконання робіт. Ми вже протестували іншу систему оповіщення – це автомобілі, які будуть курсувати тими районами, де ця система оповіщення може не працювати, наразі йдеться про три райони – Сихівський та частину Личаківського і Галицького районів», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня, росіяни випустили 15 ракет по Львівській області, 7 з них системи ППО збили, 8 – влучили в енергетичні підстанції. Крім того, оповіщення про повітряну небезпеку у Львові можуть працювати з перебоями через відсутність електроенергії. У випадку тривоги містом їздитимуть автомобілі з гучномовцями. Також у Львові не працює вуличне освітлення і гучномовці у окремих районах Львова. Зокрема, у Сихівському, частині Личаківського і Галицького районів. 

Додамо, що у більшій частині міста Львова і частково в області відсутнє електропостачання і водопостачання. Близько 90% міста залишилось без електропостачання. Понад 80% світлофорів не працює. Також у Львові відсутня подача гарячої води та труднощі зі стільниковим зв’язком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!